Actualitat
30 de setembre de 2014

La Mancomunitat de l'Horta Sud aconseguix que 151 veïns de la comarca troben ocupació per mitjà del Pla Integral d'Ocupació (PIE)

El PIE de la Mancomunitat ha assessorat a prop de 4.000 veïns de la comarca entre desembre de 2013 i setembre de 2014


Un total de 151 persones de l'Horta Sud han trobat ocupació a través de la Mancomunitat, entre desembre de 2013 i setembre de 2014, una acció que s'ha coordinat dins del Pla Integral d'Ocupació (PIE) subvencionat pel Servef, el Fons Social Europeu, i on s'ha arribat a contactar amb més de 7.000 veïns de la comarca.


D'estes 151 noves ocupacions, cal destacar la gestió de 75 contractes a menors de 30 anys i 21 a majors de 45 anys, franges d'edat en què el repte de l'ocupabilitat és especialment difícil.


Vints d'estes noves ocupacions s'han materialitzat en alguna de les fórmules d'autoocupació. "És una gran satisfacció que l'aposta que estem realitzant des de la Mancomunitat per la creació d'ocupació es veja recompensada amb estos excel·lents resultats, que estan ajudant a fer que els veïns de la comarca milloren la seua situació i que l'economia comence la seua senda de creiximent", ha assegurat la Presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Soledad Ramón.


Per a aconseguir estes xifres, l'Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat ha contactat amb aproximadament unes 2.000 empreses, de dins i fora de la comarca, que han participat voluntàriament, i sense cap contraprestació econòmica, en este programa d'inserció laboral basat en itineraris d'inserció personalitzats que permeten una major preparació i millor accés al mercat laboral.


Així mateix, durant este període, la Mancomunitat ha assessorat a aproximadament 4.000 persones desocupades dels municipis de la comarca que han acudit bé a la pròpia seu d'esta entitat, com a les agències de desenvolupament municipals, assessorant-los en la busca de treball per compte alié o en la constitució del seu propi negoci. "Un servici que sens dubte continuarem fomentant i que és fonamental per a ajudar al veïnat a adaptar el seu perfil professional a les noves necessitats del mercat de treball i, per tant, la qualitat de l'ocupació que puguen trobar, millorant d'esta forma l'economia de la nostra comarca", conclou la Presidenta.