Actualitat
20 de juny de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud torna a llançar una campanya per a previndre l’assetjament en les festes populars de la comarca

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud torna a llançar este estiu la campanya contra l’assetjament sexual als espais públics, en la qual ja participaren tots els pobles de la comarca l’any passat. Sota el lema “Només Sí És Sí” i “Per unes festes lliures d’agressions sexistes”, la iniciativa torna a estar enfocada a les festes populars dels municipis de la comarca on repartiran cartells i fullets per a conscienciar sobre esta problemàtica.

Com a novetat, enguany també es repartiran ventalls i cordons per poder portar penjades del coll identificacions o mòbils amb el lema de la campanya, els quals es trobaran als punts violeta que els municipis de la comarca instal·laran durant les seues festes.

A més, la formació en línia sobre l’assetjament als espais públics tornarà a estar activa i s’hi podrà accedir mitjançant un codi QR que apareix als cartells i fullets. El curs, els objectius principals del qual és saber identificar l’assetjament sexual i adquirir ferramentes per poder enfrontar-lo, es podrà realitzar durant tot l’estiu.

Als punts violeta, també es podran trobar, gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat, dissenys amb distints eslògans com “No vull el teu xiulit” o “Si tu assetges, jo reaccione!” per a fer-se fotos i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #NomésSíÉsSí.

Durant les festes locals de l’any passat, tots els municipis de la comarca acolliren la campanya i hi va haver una gran participació, especialment per part de la joventut, la qual va compartir una gran quantitat de fotos amb les frases de la campanya i l’etiqueta #NomésSíÉsSí.

“Este tipus d’iniciatives són molt importants en moments com les festes populars, a les quals hi acudix públic jove que necessita estar informat”, ha apuntat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud. A més, ha afegit que els punts violeta “són cada vegada més visibles i més populars, s’hi apropa molta gent i em sembla un gran pas el fet que les persones s’interessen en saber més sobre la igualtat”.