Actualitat
28 de juny de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud repartix als municipis de la comarca pancartes per a celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha posat a disposició dels vint ajuntaments que la conformen, pancartes amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ el pròxim 28 de juny. “Estimem com volem” és el lema dels cartells, pensats per a penjar-los als balcons dels consistoris de la comarca.

L’entitat supramunicipal ha decidit unificar la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ en els municipis de la comarca per visibilitzar el dret a voler de la manera que cada persona vullga. Esta campanya continua la sèrie d’iniciatives a favor de la igualtat, que la Mancomunitat de l’Horta Sud ha dut a terme en els últims mesos, com les campanyes de les festes populars contra l’assetjament sexual, la primera trobada comarcal d’associacions de dones o el projecte d’educació menstrual que ha recorregut diversos municipis, entre altres.

“Considerem que la celebració del Dia de l’Orgull és el moment més apropiat per visibilitzar el col·lectiu LGBTIQ+ i dignificar el sentiment de voler a qui vullgues des dels balcons dels ajuntaments de la comarca”, ha afirmat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud. El també alcalde de Sedaví, ha afegit que voler crear campanyes comunes per als vint municipis “és una manera de crear consciència de comarca i que la població se senta part d’ella i conega la nostra Mancomunitat de l’Horta Sud”.

La pancarta repartida als ajuntaments de la comarca també es penjarà a la seu de la Mancomunitat de l’Horta Sud, situada a Torrent, i en molts ajuntaments s’hi ha sumat en l’àmbit municipal a les que ja tenien instal·lades en les façanes dels edificis públics.