Actualitat
9 de juny de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud posa a disposició dels seus municipis tòtems identificatius de la comarca

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha posat a disposició dels vint ajuntaments que la conformen tòtems informatius que identifiquen cada una de les localitats dins de la comarca de l’Horta Sud. L’objectiu d’esta iniciativa és informar tant els visitants com la ciutadania dels municipis que la localitat en qüestió forma part d’un projecte comú de la comarca organitzat al voltant de l’entitat.

L’actuació, finançada amb el Pla d’inversios de la Diputació de València, s’emmarca també en l’estratègia de promoció turística de la comarca duta a terme per la Mancomunitat. "Tant les persones que visiten per primera vegada un municipi com les que passen continuament per estes entrades a partir d’ara podran saber que la població en la qual es troben forma part de la comarca de l’Horta Sud i de la Mancomunitat”, ha assenyalat José Francisco Cabanes, president de la institució.

“Busquem potenciar el sentiment de comarca especialment ara que hem aconseguit que desaparega la denominació d’Horta Oest i formem part tots de l’Horta Sud”, ha afegit Cabanes, fent referència a la reivindicació, tant de la Mancomunitat com d’altres entitats comarcals, contra l’eliminació de la nomenclatura fictícia “Horta Oest”. Eliminació que es va fer realitat el propassat mes de gener quan l’Institut Cartogràfic Valencià així ho reconeixia en la Llei de pressupostos autonòmics de 2023.

En els tòtems, que se situaran en zones visibles i de pas en cada un dels vint municipis de la comarca, s’hi pot vore un mapa on es destaca el municipi en el qual es troba instal·lat per poder ubicar la població dins de la comarca. A més, en tots els tòtems es podran llegir els noms dels vint municipis que conformen l’entitat.