Actualitat
26 de setembre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud participarà en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les amb una gran exposició sobre la cultura i les tradicions de la comarca

La Mancomunitat de l’Horta Sud participarà el mes vinent en la pròxima edició de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats que se celebra a Brussel·les. L’entitat comarcal organitzarà una exposició que recollirà els aspectes més significatius de la cultura i les tradicions dels vint municipis de la comarca com a representació dels valors d’Europa.

La mostra, que podrà vore's en una de les sales de l'Institut Cervantes de Brussel·les, realitzarà un recorregut pels vint pobles que formen part de l'Horta Sud els quals hi podran exposar els aspectes més significatius de la seua cultura, tradicions, gastronomia o reclams turístics. D’esta manera, els municipis tindran l'oportunitat d'internacionalitzar les seues marques turístiques i podran portar la seua cultura i tradicions més enllà de les fronteres nacionals.

La Setmana Santa de Benetússer, la Passejà de Sant Onofre de Quart de Poblet, el castell d’Alaquàs, la part de l’Albufera que banya la comarca, la ceràmica de Manises o l’oferta gastronòmica de la comarca, entre altres grans atractius culturals de l’Horta Sud, formaran part d’esta exposició. A més de l’exposició física, els municipis tindran l’oportunitat de reforçar la promoció del seu municipi de manera oral o audiovisual amb un complet programa de conferències i col·loquis organitzats paral·lelament a l’exposició. L’objectiu de l’acció és connectar les tradicions comarcals amb els valors europeus representats en la capital comunitària durant la Setmana Europea de les Regions i Ciutats.

La inauguració de l’exposició de la Mancomunitat de l’Horta Sud a l’Institut Cervantes de Brussel·les se celebrarà el matí de l’11 d’octubre. “És una gran oportunitat per a internacionalitzar les singularitats dels nostres municipis en Europa perquè coneguen allò fonamental que tenim a l’Horta Sud”, ha declarat Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d’Assumptes Europeus a la Mancomunitat.

La Mancomunitat també participarà en la celebració de la Diada Nacional del País Valencià a Europa que tindrà lloc el dilluns 10 d’octubre. “Creiem que és important que la comarca estiga representada en un acte tan rellevant com la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, un esdeveniment en el qual es pot demostrar la importància del nivell local i regional per a una governança europea”, ha explicat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud.

Inauguració de la seu a Brussel·les

La Mancomunitat de l’Horta Sud aprofitarà també el desplaçament a Brussel·les per a inaugurar la seua seu permanent en la capital comunitària. Un espai que porta en funcionament des de 2020 i que ha servit per a assentar l’estratègia europea de l’entitat comarcal que ha tingut com a resultat la participació en diversos projectes europeus.