Actualitat
10 d’octubre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud participa en la celebració del dia de la Comunitat Valenciana a Brussel·les

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha participat esta vesprada en la celebració del dia de la Comunitat Valenciana a Brussel·les. L’acte ha estat presidit per Ximo Puig, president de la Generalitat, i per l’ambaixadora, Beatriz Larrotcha, en el qual també s’ha inaugurat una exposició sobre l’intel·lectual valencià Joan Fuster.

Una representació dels municipis de la comarca ha acudit a Brussel·les on inaugurarà demà una exposició sobre la comarca de l’Horta Sud que portarà per títol "Compartiendo valores europeos", en la qual els municipis presentaran la seua història, cultura i tradicions. L’exposició s’emmarca dins del programa de la Setmana Europea de les Ciutats i les Regions organitzada pel Comité Europeu de les Regions i Urbana de la Comissió Europea.

L’acte de celebració del dia de la Comunitat Valenciana a Brussel·les ha servit també per a entregar les distincions "Luis Vives" 2020 i 2022 a Frans Timmermans, vicepresident de la Comissió Europea.

Per al president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes, el fet de poder representar a la comarca en un acte "tan emotiu" com la celebració del dia de la nostra comunitat a Brussel·les "ha sigut un honor i un privilegi". "La comarca de l’Horta Sud ha estat present en un dels actes institucionals més emotius per als valencians i això ens ha de fer sentir orgullosos de la nostra comarca", ha explicat.