Actualitat
23 de maig de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza una sessió formativa per impulsar l’FP Dual entre les empreses de la comarca

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha organitzat una sessió formativa per impulsar la Formació Professional Dual entre les empreses de la comarca. L’esdeveniment es realitzarà el pròxim 22 de juny al saló d’actes de la seu, a Torrent. L’objectiu de la sessió serà el d’informar les empreses sobre com es poden beneficiar amb la incorporació d’alumnat d’FP a les seues organitzacions, amb la finalitat que adquirisquen coneixements, destreses i habilitats en llocs de treball reals.

S’estima que el nombre d’alumnat de la Formació Professional Dual a la comarca de l’Horta Sud és de 400 persones, les quals realitzen les pràctiques en 90 empreses. El nombre va creixent des del curs 2013-2014 en què es va implantar esta modalitat, però ho fa d’una forma massa lenta. Segons el Consell Econòmic i Social (CES) en un informe publicat fa un mes, sota el títol «La Formación Dual en España: situación y perspectivas», l’FP Dual a penes representa el 3,7 % de l’alumnat total de la Formació Professional.

La iniciativa de la Mancomunitat sorgix després dels estudis de camp a la comarca que conclouen que una bona part de les 28.737 empreses de l’Horta Sud necessiten modernitzar les plantilles i incorporar-hi nous talents molt més acostumats a utilitzar ferramentes digitals i amb major consciència mediambiental.

Açò, combinat amb què la pandèmia ha obligat les empreses a accelerar el procés de transformació digital, la conscienciació de la societat per un món més sostenible, l’existència d’un marc legal propiciat i el consens entre la patronal i els sindicats aconseguit recentment, fa que l’FP Dual siga actualment una gran oportunitat per a les empreses.

La sessió informativa està dirigida a totes les empreses o microempreses de la comarca. Per poder assistir-hi, caldrà reomplir un breu qüestionari al qual es pot accedir a través d’este enllaç: https://observem.es/practicas-en-empresa/