Actualitat
29 de setembre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza una formació per a reincorporar 40 dones de la comarca al mercat de treball

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha organitzat una formació amb l’objectiu de reincorporar 40 dones de la comarca al mercat de treball després d’una interrupció de la seua carrera professional o bé per maternitat, o bé per cuidar familiars. El taller s’ha centrat, per una part, en l’accés a ferramentes per a augmentar les possibilitats de contractació en els processos de selecció de personal i, per l’altra, en l’opció de l’autoocupació.

Un total de 40 dones de la comarca han participat en la formació en la qual expertes en recursos humans han oferit consells i estratègies per a millorar l’ocupabilitat. A més, diverses empresàries de l’Horta Sud han exposat algunes de les dificultats que van haver d’afrontar a l’hora d’emprendre. L’objectiu ha sigut que les participants puguen fer servir l’experiència per a evitar els inconvenients.

La formació sorgix de la col·laboració entre la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud i el Pacte Territorial per l’Ocupació de la comarca. Actualment, el 63 % de les persones en situació de desocupació de la comarca són dones. És més, en el segment de 25 a 45 anys les dones sense treball suposen pràcticament el doble respecte als hòmens.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada. En el seu discurs de benvinguda ha al·ludit a les estadístiques i a la necessitat de les administracions públiques d’actuar enfront d’elles. "No ens podem quedar impassibles davant les xifres que demostren que les cures continuen recaient en les dones i que quan estes prenen la decisió de ser mares tenen dificultats per a reincorporar-se al mercat de treball", ha explicat.