Actualitat
29 de març de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza una formació per a l’assistència a les víctimes de violència de gènere digital

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha organitzat una formació sobre l’assistència a les víctimes de violència de gènere digital, dirigida al personal tècnic dels ajuntaments de la comarca. Durant quatre dies, policies locals responsables de VioGén, que atenen directament les víctimes de violència de gènere i personal de serveis socials dels municipis de la comarca, estan participant en este curs que s’està celebrant a la seu de l’entitat comarcal.

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat ha sigut l’encarregada de l’organització de la formació, com a part de la campanya del 8M “Ho volem tot per a totes”. Analitzar les desigualtats existents entre dones i hòmens en els entorns digitals, reconéixer les situacions i causes que provoquen la violència de gènere digital, analitzar les mesures i els recursos més efectius per a la detecció de ciberagressors i establir línies d’actuació bàsiques per a la correcta atenció a víctimes de violència de gènere digital a la comarca de l’Horta Sud, serien part dels objectius d’esta formació.

El curs, que està homologat per l’IVASPE, ha sigut impartit per professionals especialistes en el camp de la informàtica forense de l’Observatori Espanyol de Delictes Informàtics, el qual ha enfocat el curs amb perspectiva de gènere. Les quatre sessions tenen contingut teòric i pràctic, en les quals les persones assistents hi estan participant activament a través de casos pràctics sobre com atendre víctimes de violència de gènere digital.

La primera de les sessions l’ha inaugurada el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Cabanes, el qual ha destacat «el gran treball de l’equip de professionals dels ajuntaments de la comarca», ja que considera que la seua tasca és «fonamental per a lluitar contra la violència de gènere». A més, el també alcalde de Sedaví ha animat el personal assistent a «contactar amb la Mancomunitat sempre que consideren que necessiten qualsevol formació o curs que siga enriquidor i pràctic per al desenvolupament del treball diari».