Actualitat
12 de maig de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza la primera trobada comarcal d’associacions de dones

La Mancomunitat de l’Horta Sud organitza la primera trobada comarcal d’associacions de dones de la comarca de l’Horta Sud a l’IES Sedaví. La jornada, en la qual han participat 27 associacions i més de 60 dones, analitza la participació social i l’associacionisme actual als municipis de l’Horta Sud.

En la primera part de l’acte, s’ha donat la benvinguda i s’ha posat en valor la importància de les associacions de dones. A més, s’ha fet una anàlisi ràpida de l’associacionisme de les dones a l’Horta Sud i s’ha destacat la gran quantitat de participació femenina existent.

Després de la benvinguda, s’ha celebrat una taula redona en la qual ha participat Carla Borràs, de la Fundació Horta Sud; Ángela Martínez, de @planesvalencia; Carmen García, de l’associació Dones en Acció i Rosa Rueda Vargas, de l’associació Por Ti Mujer. Durant esta part, s’ha realitzat una anàlisi exhaustiva de la situació de l’associacionisme a la comarca i s’ha destacat la quantitat de dones joves que formen part de distintes associacions. A més, s’ha comentat la importància de celebrar encontres d’associacions, com el que s’estava duent a terme, per a l’intercanvi de pràctiques i experiències.

Per finalitzar, s’ha dut a terme la dinàmica “Associacionisme 2.0: La participació social digital”, a càrrec de Milers de tallers, una associació que impartix tallers sobre coeducació integral orientada a afavorir la igualtat en tots els àmbits de l’educació. Durant el taller, les persones participants s’han dividit en grups i han analitzat les noves formes de participació en associacions relacionades amb el món digital. El principal objectiu, llavors, ha sigut la interacció entre les diferents associacions per intercanviar experiències, idees, opinions, informacions o dificultats a què s’enfronten.