Actualitat
1 de març de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud llança la campanya dirigida a la ciutadania “Ho volem tot, per a totes”, amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha llançat la campanya “Ho volem tot, per a totes” dirigida a la ciutadania, per la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L’entitat supramunicipal ha centrat la campanya en la confecció de material didàctic dirigit a l’alumnat dels centres educatius d’infantil i primària de la comarca i tallers sobre menstruació lliure de tabús que seran impartits al llarg dels mesos de març i abril.

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat ha desenvolupat material didàctic amb diferents activitats per fomentar i conscienciar al voltant de la igualtat entre dones i hòmens. El material està pensat per edats, per arribar a la major part possible de l’alumnat de la comarca. S’hi inclouen diferents activitats per realitzar a classe, material audiovisual, un joc de preguntes i exercicis per reflexionar, entre altres propostes.

«Des de la Mancomunitat creiem que una de les claus per aconseguir una societat igualitària és començar des de l’educació als col·legis», ha afirmat Maribel Albalat, presidenta de la Comissió d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud.

Una altra de les principals iniciatives d’esta campanya és la realització de tallers sobre menstruació lliure de tabús. Estos van dirigits a la població jove de la comarca i a les associacions locals de dones, en particular, i a qualsevol persona usuària dels servicis d’igualtat i joventut dels municipis de l’Horta Sud, en general. Els tallers tenen per objectiu abordar la invisibilització i estigmatització generalitzada del cicle menstrual.

El 8 de març se celebrarà un acte institucional a la seu de la Mancomunitat, amb la lectura d’un manifest i amb la projecció d’un vídeo realitzat amb la participació de tots els municipis, on es reivindicarà el lema de la campanya: “Ho volem tot, per a totes”.

«Des de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat treballem per donar suport a les polítiques d’igualtat dels ajuntaments de la comarca, amb l’objectiu comú d’eliminar les desigualtats entre dones i hòmens», ha declarat Maribel Albalat. La també alcaldessa de Paiporta ha afegit que l’objectiu de la Mancomunitat és «crear campanyes conjuntes amb els municipis o completar les de cadascun d’ells amb tallers o material didàctic per a tindre un missatge més potent en l’àmbit comarcal»