Actualitat
6 de juliol de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud ja forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI)

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ja és part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI). Amb la incorporació, l’entitat comarcal comença el procés de transformació per a tindre un model turístic amb eixos vertebradors com la governança, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la tecnologia.

La Mancomunitat de l’Horta Sud continua treballant en l’estratègia turística i, amb la finalitat d’arribar a ser destinació turística intel·ligent, el seu pròxim objectiu és convertir-se en un model turístic basat en infraestructures tecnològiques d’avantguarda, capaç d’oferir un elevat nivell d’accessibilitat i de qualitat en l’experiència, tant de les persones residents com de les visitants. La consecució de Destinació Turística Intel·ligent permetria, entre altres avantatges, la millor captació de fons europeus per a projectes relacionats amb el turisme.

L’entitat supramunicipal ha establit un pla de dinamització i governança turística per a l’Horta Sud que assegura una inversió d’un milió d’euros en els propers tres anys per a la posada en marxa d’actuacions en matèria turística. Arran d’estes actuacions, l’entitat comarcal es reunirà pròximament amb Invat.tur, centre especialitzat en la generació i transferència de coneixement turístic, mitjançant el desenvolupament d’activitats en investigació, desenvolupament i innovació en turisme.

La Mancomunitat ja ha començat el procés per aconseguir un nou model de gestió turística amb la creació d’un Comité Interdepartamental de Turisme, la composició del qual ha de comptar amb el personal tècnic dels municipis que integren la Mancomunitat, perquè es duga a turisme la gestió i la coordinació de la certificació de la comarca amb Destinació Turística Intel·ligent i siga un lloc de

posada en comú de les necessitats, les línies d’actuació i els avanços aconseguits durant el procés esmentat. L’entitat comarcal ja ha demostrat l’aposta pel turisme destinant més de 200.000 euros del pressupost a la promoció turística.

“Formar part de la Xarxa de DTI és un pas molt important dins de la nostra estratègia turística per la qual estem treballant i apostant”, ha afirmat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat, qui també ha afegit: “Tenim una comarca amb un gran potencial i hem d’ensenyar-lo a la resta del món, a poc a poc aconseguirem arribar a ser una potència turística”.