Actualitat
13 de juliol de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud incorpora una agent i dos promotores d’igualtat per a reforçar les polítiques locals dels ajuntaments de la comarca

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud incorpora a la plantilla una agent i dos promotores d’igualtat, que se sumen a l’agent i la promotora que ja treballen en l’entitat supramunicipal, per a reforçar les polítiques locals dels ajuntaments de la comarca. L’equip recorrerà presencialment els huit municipis de l’Horta Sud que no disposen d’unitat d’igualtat per a cobrir les necessitats que tinguen els consistoris en esta matèria.

Les noves incorporacions estan finançades per contracte programa de serveis socials de la Generalitat Valenciana per a municipis de menys de 20.000 habitants. D’esta forma, Alcàsser, Albal, Benetússer, Beniparrell, Massanassa, Picanya, Sedaví i Silla són els municipis que rebran les agents i promotores d’Igualtat de la Mancomunitat per atendre les necessitats de l’equip municipal. Estes poblacions han rebut ja un qüestionari per a detectar les seues necessitats. A partir dels resultats de l’enquesta es realitzarà una anàlisi i un diagnòstic de les tasques que la plantilla de la Mancomunitat treballarà en cada municipi.

A més de la seua funció, la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud seguirà oferint als 20 municipis que la conformen campanyes, formacions tècniques conjuntes, tallers i material didàctic d’igualtat i contra la violència masclista com ha fet fins ara. Un dels principals objectius continua sent el de mantindre la xarxa de col·laboració i coordinació amb tots els municipis en matèria d’igualtat tal com s’ha fet fins ara.

“No podem deixar de seguir treballant per la igualtat com s’ha fet en els últims anys”, ha afirmat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud. El també alcalde de Sedaví ha afegit que brindar-los el treball del nostre equip a estos huit municipis que no tenen servei d’igualtat propi “és

fonamental perquè tota la comarca tinga les mateixes oportunitats en matèria d’igualtat i puguem avançar tots i totes a una”.