Actualitat
11 d’octubre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud inaugura la seua seu permanent a Brussel·les durant la celebració de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha inaugurat la seua seu permanent a Brussel·les durant la celebració de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. L’entitat comarcal ja disposava d’este espai des del 2020, però no s’hi havia pogut dur a terme un acte d’inauguració a causa de la pandèmia.

La seu permanent, que està ubicada a la Silversquare Europe, molt a prop del Parlament Europeu, té com a objectiu consolidar l’estratègia de l’entitat comarcal a Europa, en marxa des de l’inici de la legislatura. Una estratègia que, a més de comptar amb la seu permanent, ha dut a la Mancomunitat a participar en alguns dels partenariats més importants de la xarxa europea.

Els resultats d’esta estratègia, dirigida per la Comissió de Projectes Europeus que presidix Bartolomé Nofuentes, ja estan sent visibles amb la participació de la Mancomunitat de l’Horta Sud en diversos projectes europeus, els quals estan servint per atraure finançament europeu fins la comarca.

A l’acte d’inauguració va acudir el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes; el vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, i una abundant representació dels ajuntaments de la comarca.

“Teníem moltes ganes d’inaugurar esta seu que ja està funcionant per a reunions i gestions europees que ens donaran moltes oportunitats a Europa”, ha declarat Nofuentes. “Tindre una seu permanent ens facilita molt les comunicacions i ens porta un centre neurològic a Europa on acudir”, ha afegit l’assessor especial de Fons Europeus de la Generalitat.

Per la seua part, el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes, ha destacat la importància de tindre una seu a l’hora de facilitar l’arribada de fons europeus als municipis de la comarca. “L’objectiu és que tots els municipis de l’Horta Sud puguen aprofitar la seu a l’hora de presentar els seues projectes europeus”, ha afegit.