Actualitat
18 de gener de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud inaugura el projecte europeu “Have your say” amb unes jornades internacionals per a promoure la participació ciutadana

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha inaugurat este matí el projecte europeu “Have your say” amb unes jornades internacionals per a fomentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Les jornades se celebren al saló d’actes de la Mancomunitat de l’Horta Sud, entre hui i demà, i tenen l’objectiu fonamental de conéixer com la crisi de la pandèmia de la COVID-19 ha influït en el debat democràtic i en els drets fonamentals de les persones.

L’esdeveniment compta amb la presència d’experts i d’expertes en la participació ciutadana procedent de Polònia, Bulgària, Croàcia i Alemanya. Este és el primer dels encontres del projecte que tindrà una duració de 15 mesos, durant els quals es realitzaran diferents visites als països dels socis participants.

En esta primera cita es portaran a terme ponències i xarrades en les quals participaran el president de la comissió d’Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Bartolomé Nofuentes, la Fundació Horta Sud, representants de municipis de la comarca i les organitzacions participants en el projecte: The Polish Robert Schuman Foundation, Democracy International e.V. d’Alemanya, The European Information Centre de Bulgària i Europe House Slavonski Brod de Croàcia, que compartiran experiències i eines sobre la participació ciutadana.

L’objectiu del projecte europeu “Have your say”, inclòs en la convocatòria de “Ciutadania, igualtat, drets i valors” i dotat amb 92.500 euros, és compartir enfocaments i eines democràtiques amb la finalitat d’empoderar a la ciutadania amb informació i identificar la desinformació. En particular, es desitja promoure un coneixement en les eines digitals i així aconseguir una alfabetització mediàtica que capacite la ciutadania i impulse la participació ciutadana i la seua implicació en les decisions democràtiques. A més, durant les jornades es presentaran diferents ferramentes de transparència i govern obert a través de la representació de regidors, empreses privades i societat civil.

“Considerem fonamental la participació en estos projectes perquè volem formar una ciutadania capaç d’alçar la veu i de prendre les seues pròpies decisions”, ha afirmat Bartolomé Nofuentes.

A més, en la línia de la promoció turística de la comarca que està duent a terme la Mancomunitat de l’Horta Sud, s’ha convidat als representants dels socis europeus del projecte a conéixer l’Horta Sud. En este sentit, el president de la Mancomunitat, Jose Cabanes, ha afegit que és un “plaer rebre els socis del projecte i poder mostrar-los tota la riquesa de la nostra comarca. Els projectes europeus d’este tipus són també una oportunitat per a seguir internacionalitzant la nostra marca turística”.

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen al seu(s) autor(és) i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d'ells.