Actualitat
30 de setembre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud i la FEMP organitzen una jornada sobre fons europeus aplicats al comerç

La Mancomunitat de l’Horta Sud i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han organitzat este matí una jornada sobre fons europeus aplicats al comerç. A l’esdeveniment han participat representants de diverses administracions com la Diputació d’Alacant, els ajuntaments de Torrent o Benidorm o la Mancomunitat mateixa que han exposat els seus projectes.

L’objectiu de la jornada ha sigut el d’animar a les diferents entitats locals a presentar els seus propis projectes. Abans, però, s’han solucionat dubtes i s’han tingut com a exemple altres administracions que ja tenen en marxa les seues accions finançades per fons europeus. D’esta forma, Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d’Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, ha exposat l’estratègia europea de l’entitat comarcal. L’Ajuntament de Torrent va presentar la seua iniciativa per a la venda i distribució comercial intel·ligent i sostenible mitjançant la implantació de marketplace, punts d’entrega intel·ligents, repartiment sostenible i digital de zones de càrrega i descàrrega.

La Diputació de València va fer el mateix amb el seu projecte "Connecta token-nft", una plataforma blockchain com a ferramenta de millora de servicis, comerços locals i medi ambient. L’alcalde de Benidorm i president de la comissió de Turisme de la FEMP, Antonio Pérez Pérez, ha exposat la proposta “Programa phygital para el impulso de turismo de compras en zonas comerciales de Benidorm”.

Finalment, María Gómez García, diputada provincial de l’Administració General, Projectes Europeus i Hisenda de la Diputació d’Alacant ha presentat “Alicante Rural-COM: Potenciación del Comercio Rural en la provincia de Alicante y Zona comercial de la Marina”.

Per al president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i vocal de la comissió de consum de la FEMP, José Francisco Cabanes, la jornada ha sigut "una oportunitat de conéixer com estan treballant les altres administracions els projectes europeus per aprendre’n dels seus encerts i dels seues errors". "Hem de parar atenció en el finançament europeu perquè és una oportunitat històrica per a transformar la nostra comarca", ha explicat.