Actualitat
16 de febrer de 2023

La Mancomunitat de l’Horta Sud i l’Ajuntament de Torrent organitzen la fira comarcal de mobilitat sostenible “Horitzó Horta Sud”

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud i l’Ajuntament de Torrent han organitzat la fira comarcal de mobilitat sostenible, “Horitzó Horta Sud”. Durant tot el matí, grans empreses i empreses emergents (startups) especialitzades han mostrat les últimes novetats en mobilitat sostenible als representants dels ajuntaments de la comarca, a la Sala Cívica de l’Antic Mercat de Torrent.

L’esdeveniment s’ha iniciat amb una taula redona, en la qual s’ha analitzat la situació de la comarca en esta matèria. Moderada pel president de la institució, José Francisco Cabanes, hi ha participat el president de la Comissió d’Assumptes Europeus de la Mancomunitat i assessor especial de fons europeus de la Generalitat, Bartolomé Nofuentes; el regidor delegat de mobilitat de l’Ajuntament de Torrent, Raúl Claramonte; el director gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, Manuel Martínez Grau; la diputada de Política de Transferències, Mancomunitats i Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i el CEO de Myrentgo Mobility i director del Mobility Hub Startup Valencia, Juan Bueno.

El debat ha servir per a analitzar els avanços en mobilitat sostenible que s’han produït en la comarca durant els últims anys, i per a reflexionar sobre les actuacions necessàries per a seguir avançant en este camp. A més, s’han presentat alguns exemples de bones pràctiques i de projectes, dins i fora de la comarca.

Després de l’acte inaugural, les empreses participants en la fira, Renovatech, MIIVO, SAIMA, DISCOMÓN, My Rentgo Mobility, EYSA i Pavapark, han presentat els seus productes més nous.

Esta iniciativa se suma al treball que està realitzant la Mancomunitat de l’Horta Sud en matèria de mobilitat sostenible. Per una banda, des de fa dos anys, l’entitat col·labora amb la Fundació Horta Sud en el projecte Serà Horta Sud, en el qual n’és un dels eixos.

A més, s’està estudiant crear una comissió de mobilitat en la comarca per a seguir millorant les connexions i servicis del transport públic. En este sentit, la seu de la Mancomunitat va ser el lloc elegit per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a anunciar, la setmana passada, les millores en les noves licitacions dels contractes d’autobús, les quals enllaçaran amb transport públic els municipis de la comarca que mancaven de connexió.

“Hem considerant esta fira com una ocasió perquè els ajuntaments coneguen les novetats en matèria de mobilitat sostenible en un mateix espai”, ha afirma el president de la Mancomunitat, José Cabanes, qui també ha afegit que la mobilitat sostenible “ha de ser una de les prioritats de tots els ajuntaments, ja que el futur del nostre planeta depén, en gran part, d’això”.