Actualitat
28 de novembre de 2022

La Mancomunitat de l’Horta Sud i l’Ajuntament d’Alfafar presenten en el Congrés dels Diputats més de 5.000 firmes sol·licitant el soterrament de les vies (1)

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Jose Francisco Cabanes, i l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, han presentat al Congrés dels Diputats més de 5.000 firmes de veïns i veïnes de la comarca sol·licitant el soterrament de les vies del tren des de la ciutat de València fins a Silla.

La petició reclama que s’incloga l’Horta Sud en el soterrament de la xarxa ferroviària de la capital per a poder eliminar el pas a nivell d’Alfafar, un dels més perillosos de tot l’Estat espanyol. La reivindicació dels municipis afectats —Sedaví, Alfafar i Benetússer— és ja històrica, però es va reprendre després de què un home perdera la vida, el passat 29 de juny en l’esmentat punt negre, al ser atropellat per un tren mentre creuava les vies.

Per al president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Sedaví, Jose Francisco Cabanes, les vies del tren «ja fa massa temps que dividixen municipis i famílies», a més de suposar un «important perill per a la vida del nostre veïnat». «És un moment decisiu en la nostra reivindicació. L’arribada dels fons europeus han de servir per acabar d’una vegada per totes amb este problema i poder crear un gran corredor verd, per on ara transcorren les vies, que milloraria les connexions sostenibles entre municipis», ha explicat Cabanes.