Actualitat
20 de gener de 2022

La Mancomunitat crearà una agència comarcal de serveis per a millorar la competitivitat de les empreses de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud, a través de l'equip de treball del Pacte Terrirorial per l’Ocupació, crearà una agència comarcal de serveis a l'empresa (ACSE) que tindrà com a objectiu millorar la competitivitat de les companyies instal·lades a la comarca. A més, la Mancomunitat fomentarà també la conversió dels polígons industrials de l'Horta Sud en Entitats de Gestió i Modernització (EGM).

La nova agència comarcal de serveis per a les empreses buscarà millorar la competitivitat de les empreses locals i la seua consolidació, especialment de l'economia social i autoocupació, i secundar-les en el procés de digitalització de processos per a adaptar el seu model de negoci a estàndards sostenibles i a l'assumpció dels plans d'igualtat.

L'altre gran objectiu de l'estratègia de la Mancomunitat en matèria d'ocupació serà el de dotar de mesures de sostenibilitat a les àrees industrials de la comarca per a aprofitar les sinergies entre les empreses i generar EGM’s, amb el suport estratègic de les administracions i de les entitats que transfereixen tecnologia i coneixements. Amb aquestes transformacions es pretén atraure la inversió estrangera per a situar en les àrees empresarials nous projectes que generen ocupació de qualitat.

El tercer dels eixos de l'estratègia del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat serà la renovació del pla d'atenció a les persones desocupades amb la posada a la seua disposició de tallers virtuals que milloren la seua ocupabilitat. A més, es crearà un grup de treball comarcal que determine els plans de formació, estratègies d'orientació laboral, grau de competències professionals i transversals idònies. El seu objectiu serà aprofundir en la confluència d'oferta-demanda, la tendència i el grau de qualificació i especialització amb els recursos disponibles a la comarca per a casar la demanda real d'ús de les empreses amb la mà d'obra local.

Aquestes van ser les principals conclusions de la reunió de la comissió mixta que reuneix administracions i agents socials de la comarca i que dirigeix el Pacte Territorial per l’Ocupació de l'Horta Sud. En la trobada es va aprovar l'estratègia anual que, per a la presidenta de la comissió mixta i vicealcaldessa de Catarroja Lorena Silvent, té la intenció de “acostar eines d'innovació al teixit econòmic i productiu, i fomentar l'ocupació de qualitat i una economia sostenible a la nostra comarca”.

Reunió amb FEPEVAL

Ahir la presidenta de la comissió mixta del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat de l'Horta Sud Lorena Silvent es va reunir amb Diego Romá, gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de la reunió va ser el de buscar punts de col·laboració per a promoure les EGM en les àrees empresarials de la comarca.

“La planificació de les millores i inversions a les àrees industrials és fonamental. Cal impulsar la col·laboració públic-privada, de la mà de les associacions, per a afrontar els reptes que tenim per davant, amb una clau de consum de proximitat”, va comentar després de la reunió Silvent.