Actualitat
19 de gener de 2022

La Mancomunitat crea un equip d'educadores mediambientals que recorreran la comarca amb campanyes de conscienciació

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha creat un equip d'educadores mediambientals format per cinc dones que elaborarà un pla d'acció anual per a realitzar campanyes de conscienciació mediambiental que recorreran els vint municipis de la comarca.

En concret, l'equip d'educadores mediambientals treballarà campanyes informatives relacionades amb la gestió de residus. A més, s'ocuparà de traslladar a la ciutadania informació sobre l'ús eficient i responsable de l'energia i de l'aigua en les llars, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l'alimentació de temporada i de proximitat.

La contractació per a un any de les cinc educadores mediambientals ha sigut sufragada des de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. L'entitat provincial s'encarregarà també de la formació dels equips i de posar a la disposició de la Mancomunitat una guia de recursos elaborada per les dues associacions de referència en educació ambiental, AVEADS i AVEDAM, que facilitaran el treball de l'equip.

En aquests primers dies de treball, les educadores mediambientals treballen en el contacte amb els ajuntaments de l'Horta Sud per a detectar necessitats i propostes amb la finalitat d'elaborar un pla anual de campanyes. Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, la creació d'aquest equip és una “gran notícia per a la comarca” ja que amb ell “ajudarem als municipis en la difícil però importantíssima tasca de la conscienciació ciutadana en matèria mediambiental”.