Actualitat
28 de juny de 2018

La Mancomunitat crea la xarxa de Punts Violeta per a l'Horta Sud

Tècniques i responsables d'Igualtat de les localitats de l'Horta Sud, s'han reunit en la Mancomunitat, citades per la institució intermunicipal, com a primera presa de contacte per a treballar en la coordinació d'accions conjuntes, dirigides al foment de la igualtat i contra la violència masclista.

En aquesta primera reunió se'ls ha informat de la cessió que realitzarà aquest estiu la Mancomunitat als 20 municipis, d'un equipament format per una carpa plegable, amb tota la seua estructura -i ja serigrafiada-, taula, cadires i focus *led.

Punt violeta

L'objectiu és crear Punts Violeta, o llocs segurs d'informació, recepció, assessorament, sensibilització? De manera que a tota dona en situació vulnerable, o que se senta víctima d'una acció masclista, se li puga donar resposta de la millor manera possible. Així mateix aquests ?punts violeta? se sumen a les accions que des de les institucions locals duen a terme en la seua lluita contra la desigualtat de gènere. Aquests nous punts estaran gestionats, per tant, pels consistoris de cada localitat que establiran la forma més adequada d'engegar-los.

#STOPMASCLISME  Municipis de l'Horta Sud per la igualtat de gènere

Amb un pressupost de 26.741 euros, la Mancomunitat cerca oferir uns punts segurs que podran ser utilitzats en qualsevol moment pels ajuntaments: en esdeveniments populars, festes, fires, concerts, carreres'

Aquesta primera trobada ha estat qualificada com molt positiva ja que, en molts casos, es desconeixen les accions dutes a terme en les localitats veïnes. Així s'ha detectat la necessitat d'establir una via de contacte per a accions conjuntes, professionalitzar les tasques i sensibilitzar perquè finalment la societat civil faça seues les campanyes per la igualtat, i s'involucre en elles.

En la reunió s'ha decidit el lema de la campanya que lluirà en les carpes cedides per la Mancomunitat. El primer missatge, clar i directe, #stopmasclisme, i seguidament, l'acció que ens uneix per la igualtat en aquesta xarxa comarcal de punts violeta. D'aquesta manera, la iniciativa marca el primer pas per a un treball conjunt i coordinat a l'Horta Sud.