Actualitat
23 de novembre de 2020

La Mancomunitat convoca a la ciutadania a participar el 25N en una manifestació virtual contra la violència contra les dones

La Mancomunitat de l'Horta Sud convoca a la ciutadania de la comarca a participar en una manifestació virtual contra la violència contra les dones el pròxim 25N. Amb el lema “Violència contra els dones. Està a les teues mans frenar-la”, es convida a expressar la repulsa contra aquesta xacra a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #25NManifestacioMHS.

La manifestació començarà a les 18.00 h amb un missatge de la presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz i finalitzarà a les 20h amb la lectura d'un manifest institucional a càrrec de Maribel Albalat, presidenta de la comissió d'Igualtat de l'entitat intermunicipal. Per a participar, només serà necessari penjar un xicotet vídeo, fotografia o missatge en qualsevol xarxa social amb l'etiqueta #25NManifestacioMHS que expresse el rebuig a la violència contra les dones i la responsabilitat de tots i totes a frenar aquesta xacra.

La #25NmanifestacioMHS és una de les iniciatives de la campanya que amb motiu del dia per a l'eliminació de la violència contra les dones ha realitzat la unitat d'igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud. A més d'aquesta acció, s'ha posat a la disposició dels centres educatius de la comarca dos unitats didàctiques en matèria de prevenció de la violència masclista per a estudiants de segon de Primària i tercer d'ESO. D'altra banda, la Mancomunitat distribuirà entre els ajuntaments de la comarca 2.000 ampolletes de gel hidroalcohòlic amb el lema de la campanya.

Webinar sobre pressupostos igualitaris

Una altra de les accions emmarcades en la campanya 25N de la Mancomunitat l'Horta Sud és l'organització de webinars dins de la programació Fem Xarxa, Fem Igualtat, un projecte col·laboratiu entre Mancomunitats de la Comunitat Valenciana que compta amb el suport de la Direcció General de l'Institut de les Dones i per la Igualtat de gènere.

El passat 5 de novembre la Mancomunitat, amb la col·laboració de l'ajuntament de Quart de Poblet, va organitzar una conferència sobre la inclusió de la perspectiva de gènere en la confecció de pressupostos municipals. La conferència va ser impartida per Mónica Gil Junquero doctora en Estudis de Gènere per la Universitat de València i tècnica d'igualtat a l'ajuntament de Quart de Poblet. El pròxim 19 de novembre hi ha programada una altra sobre “Centres Dóna Rural”, perquè la ciutadania conega aquest recurs de prevenció i protecció de les dones víctimes de violència de gènere.

Finalment, la Mancomunitat té també en marxa la segona edició del seu “Curs de sensibilització en igualtat i violència de gènere”. A la formació, homologada per l'Institut Valencià d’Administració Pública, s'han inscrit 40 persones de la plantilla dels ajuntaments de la comarca. Durant el 2020 s'ha facilitat aquesta formació a 80 persones.

"En plena emergència sanitària, no podem oblidar a les dones que pateixen dia a dia la violència masclista. El confinament ha agreujat la seua situació. Tota la societat ha de donar-los suport, i des de la Mancomunitat estem amb elles per a ajudar-les en el que necessiten", ha explicat Maribel Albalat la presidenta de la comissió d'Igualtat de l'entitat intermunicipal.

Per part seua, la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz ha volgut destacar la labor en l'entitat en matèria d'Igualtat. “Des que començàrem la nostra responsabilitat en la Mancomunitat, la unitat d'Igualtat ha sigut una de les nostres prioritats. Encara que s'haja avançat molt queda treball per davant i els nostres ajuntaments valoren molt el suport que reben de la Mancomunitat en matèria de polítiques d'Igualtat”, ha assenyalat Sanz.