Actualitat
12 de desembre de 2014

La Mancomunitat continua apostant per la dinamització del turisme local sostenible amb l'organització del II Seminari

La jornada va reunir en la seu de la Mancomunitat a tècnics de l'administració, agents de desenrotllament local, professionals i estudiants del sector turístic, entre altres.

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va organitzar, el passat 10 de desembre, el II Seminari de Turisme Local Sostenible, una iniciativa que tenia com a finalitat analitzar el disseny de rutes i itineraris en espais naturals i urbans. Durant la sessió es van exposar les estratègies i bases per al disseny de rutes i itineraris així com l'estructuració de rutes cicloturístiques en l´Horta. A través d'estos seminaris la Mancomunitat ha volgut ressaltar la importància de saber valorar els recursos propis de cada municipi, ja que estos són únics i per tant hem d'explotar-los sabent que cap altre poble els té. Però també s'ha insistit en la necessitat que totes les poblacions s'articulen per a poder traure el màxim profit a estos recursos tan valuosos que tenim en els nostres pobles, espais tan característics com l'Albufera, l'horta, els tarongers o les séquies.

Per a això, s'han creat grups de treball integrats per tècnics de turisme municipals i d'empreses privades amb la finalitat d'activar el sector des d'un punt de vista professional, posant sobre la taula els punts i estratègies en comú per a aconseguir l'objectiu establit: impulsar el turisme local. A més d'estes sessions, el Pla Estratègic de Turisme que ha posat en marxa la Mancomunitat inclou també visites guiades de veïns de diferents municipis de la comarca a la nostra seu i al Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March. Fins al moment, associacions de Benetússer, Catarroja, Beniparrell i Picassent han tingut l'oportunitat de conéixer, de primera mà, les virtuts i valors de l´Horta Sud des del punt de vista turístic. L'objectiu d'estes visites és que puguen traslladar a la resta de ciutadans la riquesa turística que posseïx la nostra comarca.

La presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, ha destacat "la importància que té el turisme com a motor dinamitzador de l'economia local dels nostres municipis, un recurs que hem d'explotar al máximo". Per a Ramón, "lo més important és donar a conéixer eixos valuosos recursos que tenim i que, en molts casos, són desconeguts fins per als propis veïns, per eixe motiu, la intenció de la Mancomunitat és continuar treballant per a promoure línies estratègiques que ens ajuden a promocionar el turisme en la comarca".