Actualitat
5 d’abril de 2018

La Mancomunitat col'labora un any més amb el certamen literari ?La Rosa de Paper?

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, ha engegat durant aquesta legislatura convenis, línies d'acció conjunta amb altres administracions, acords de col·laboració amb associacions i entitats amb la finalitat de fomentar l'ocupació i la formació de les veïnes i veïns de l'Horta Sud, un dels objectius que es va marcar quan va assumir el càrrec en 2015.

En aquesta línia, una de les primeres accions va ser iniciar acords marcs de col·laboració amb el Grup Educatiu Florida, un referent comarcal en educació de qualitat. La seua participació en les activitats organitzades per la Mancomunitat és una altra de les conseqüències d'aquesta bona sintonia. Una de les línies d'actuació és la col·laboració, edició rere edició, amb els premis literaris ?La Rosa de Paper?.

El nom d'estos premis naix de la Cançó de la Rosa de Paper, un poema bellíssim d'un dels poetes valencians més importants, Vicent Andrés Estellés. ?La Rosa de Paper? fa referència a la paraula amagada i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven amagades en el temps de la dictadura i, per això, ?La Rosa de Paper? està feta amb pètals de llibertat. La idea de donar aquest nom a un premi literari va nàixer ja fa uns quants anys, quant des del departament de llengües de Florida i des de l'antic Servei de Publicacions es va decidir crear uns premis per incitar els estudiants cap a la producció literària. I varen escollir aquest nom perquè era una aposta per la llibertat de creació.

?La Rosa de Paper? està dirigit a alumnes d'infantil, primària, ESO, batxillerats, cicles formatius, universitaris, d'escoles d'adults, d'universitats dels majors i d'universitats populars que estudien en centres educatius de la Comunitat Valenciana. Els interessats poden enviar les seues creacions literàries abans de l'onze d'abril.

l'any 2000 es publicà el primer llibre ?la Rosa de Paper?, que recollia els treballs guanyadors en les tres convocatòries del certamen. Amb aquest llibre s'enceta el vell projecte de tindre una col·lecció literària ?So de lletres'. Florida assumia la convocatòria i l'organització dels premis literaris amb el compromís de publicar anualment els treballs guanyadors. El projecte va creixent i compta amb el patrocini de Caixa Popular i la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i d'Abacus.