Actualitat
26 de febrer de 2018

La Mancomunitat col'labora en la revitalització del teixit associatiu de l'Horta Sud

Visibilitzar, valorar, agrair i reconèixer l'aportació social i econòmica que les associacions realitzen en la comarca de l'Horta Sud són els objectius del conveni marc signat entre el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, i el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez. Aquest conveni marc, signat en 2016, per al foment i la realització de programes que consoliden i vertebren la xarxa associativa de l'Horta Sud tindrà una vigència garantida fins a 2019. En 2016, la Mancomunitat va destinar 5.000 euros al projecte ?Històries de superació?, guardonat amb el Premi a la Millor Creativitat Branded Content Social 2017 en el festival internacional de publicitat Publifestival; Premi Millor Creativitat en Il·lustració Publicitària Social 2017, en el festival internacional de publicitat Publifestival i Premi Branded Content en el ?Festival La Lluna 2016?, festival de publicitat creativa i comunicació organitzada per l'Associació d'Agències de Comunicació Publicitària. A més, aquest projecte ha sigut seleccionat com a finalista en els Premis José Sanchis Grau ?creador de Pumby- en la secció especial per treballar el còmic amb finalitats socials. Els guardons s'han lliurat aquest cap de setmana en el marc de la fira ?Heroes Comic Amb València?.


 


En 2017, la institució supramunicipal ha incrementat la quantitat destinada a la Fundació Horta Sud a 7.000 euros, IVA a banda. Import destinat a l'elaboració del ?Estudi d'avaluació de l'impacte de les associacions de l'Horta Sud'. L'informe pretén fomentar la coresponsabilitat entre l'Administració Pública i les associacions. Una eina per a analitzar objectivament les dades sobre les associacions i demostrar que la confiança en el tercer sector, l'associatiu, té una repercussió positiva directa.


 


Carlos Fernández Bielsa ha manifestat el seu convenciment que ?l'associacionisme és el motor de la participació ciutadana; i és precisament la ciutadania qui ha de definir el futur de la comarca i les línies estratègiques del seu disseny?. D'ací la importància de promoure, amb la col·laboració d'entitats amb tanta tradició com la Fundació, el teixit associatiu.


 


De l'estudi es desprén que Mislata és la localitat amb el major teixit associatiu de la comarca (210 entitats registrades), seguida d'Alaquàs (208) i Manises (200). D'altra banda, els consistoris de Paiporta i Quart de Poblet són els que major quantia econòmica dediquen a subvencionar aquest teixit associatiu. Paiporta, 566.305 euros (un 37?79% del seu pressupost) i Quart de Poblet 680.000 euros (un2?82%). Aquests i moltes altres dades, poden consultar-se en l'informe a la disposició de la ciutadania i dels consistoris que ho requerisquen.


 


L'acord també pretén col·laborar en el finançament del Centre de Recursos Associatius que la Fundació posseeix, així com promoure l'associacionisme i augmentar la taxa de participació col·lectiva entre els habitants de l'Horta Sud.