Actualitat
16 de maig de 2018

La Mancomunitat col·labora per primera vegada en la Trobada d'Escola Valenciana a l'Horta Su

La capital de l'Horta Sud acull aquest dissabte la festa del valencià per excel·lència. La tradicional ?trobada? d'escoles amb docència en valencià que enguany compleix la seua 31 edició organitzada per Escola Valenciana i El Guaix Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud. La Mancomunitat de l'Horta Sud, que presideix Carlos Fernández Bielsa, col·labora per primera vegada en l'execució d'aquesta trobada lúdica i reivindicativa de l'ensenyament en valencià. 20.000 carpetes amb el cartell de la trobada a l'Horta Sud seran repartits entre l'alumnat de les escoles dels 20 municipis de la comarca, així com 23.000 exemplars de diaris editats ad hoc per a la trobada.

La concentració de participants, que recorreran en una cercavila les zones habilitades per a l'ocasió a Torrent, està prevista per a les 17 hores de la vesprada. Des de les 18:30, tallers, actuacions ?com la del grup de ball ?l'Ú i Dos', muixerangues o el concert de Dani Miquel ?a les 20:45- posaran la nota lúdica festiva a la jornada, que acabarà amb un sopar popular organitzat per ?La Llavor? i un correfoc.

La Mancomunitat visibiliza així el seu compromís amb l'ensenyament i ús del valencià, així com amb la coordinadora El Guaix, presidida per Vicent Font, tot un referent comarcal en la lluita i defensa del valencià.