Actualitat
10 de maig de 2022

La Mancomunitat celebra el Dia d'Europa amb un acte en el qual Quart de Poblet, Alfafar, Manises, Picassent, Mislata i Silla van exposar els seus projectes europeus

La Mancomunitat de l'Horta Sud va celebrar a Catarroja el Dia d'Europa amb un acte en el qual els municipis de Quart de Poblet, Alfafar, Manises, Mislata, Picassent i Silla van exposar els projectes europeus en els quals es troben treballant en aquests moments. En l'acte, que va ser inaugurat per l'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, va llegir una declaració institucional en la qual es va posar en valor l'estratègia europea de l'entitat comarcal.

Cabanes va fer un breu repàs pels assoliments aconseguits per tots els països membres per a poder gaudir hui d'una Unió Europea "sòlida, moderna, solidària, innovadora, integradora, oberta i en pau". A més va destacar la determinació de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a "mantindre el seu permanent compromís amb l'esperit territorial europeu en el qual hem de dirigir tots els nostres esforços".

Durant l'acte, els municipis d'Alfafar, Quart de Poblet, Picassent, Manises, Mislata i Silla van exposar breument els projectes europeus que estan duent a terme en aquests moments. Tant el personal tècnic dels projectes com els responsables polítics van parlar dels beneficis que aporta participar en aquesta mena d'actuacions però també dels inconvenients i els reptes per a les administracions locals a l'hora d'afrontar la presentació de propostes.

A continuació, el president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat, Bartolomé Nofuentes, va realitzar una xicoteta exposició en la qual va animar a la participació del municipalisme en la construcció d'Europa. "Hem d'organitzar-nos perquè les institucions europees ens tinguen més en compte. Fins al moment hem tingut una actitud passiva però hem de canviar perquè el municipalisme tinga veu i més presència en la creació de les convocatòries", va explicar.

A més, va parlar de l'oportunitat que se li planteja als municipis per a internacionalitzar-se i la necessitat de comptar amb una estratègia per a arribar a participar en projectes. "Si no hi ha estratègia és molt difícil aconseguir l'objectiu. És important també el treball en xarxa i que tota l'organització s'involucre en les propostes per a això és necessari la formació del personal tècnic municipal", va concloure.

En la celebració del Dia d'Europa va participar també la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, que va tancar l'acte assenyalant que va ser un honor poder acollir la celebració del Dia d'Europa de la Mancomunitat a Catarroja i va destacar el treball de l'oficina de fons europeus de l'entitat supramunicipal en el seu paper de coordinació d'iniciatives en tots els municipis de la comarca.

A l'acte van assistir responsables polítics i tècnics de projectes europeus de la majoria dels municipis de la comarca que van poder resoldre dubtes i plantejar propostes tant als responsables dels ajuntaments que van presentar els seus projectes com al president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat, Bartolomé Nofuentes.