Actualitat
23 de juliol de 2019

La Mancomunitat cedeix 230 aparells biosaludables per a tots els municipis de la comarca

Bielsa: “Volem promoure l’exercici mental i físic com a estil de vida a L’Horta Sud”


La Mancomunitat de l’Horta Sud repartirà entre tots els municipis de la comarca un total de 230 aparells biosaludables per a afavorir l’activitat física i mental de la població. En concret, es tracta d’aparells amb la finalitat de ser instal·lats en parcs i jardins, i que serveixen per a treballar totes les parts del cos, adaptant-se a les necessitats de diversos tipus d’esportistes.

D’esta manera, la Mancomunitat facilitarà equipaments que inclouen andadors, barres paral·leles, rodes i aparells que permeten als usuaris simular els beneficis d’esports com ara el surf, el ciclisme o el ski. La distribució dels packs es realitzarà en funció de la població de cada municipi. La partida va ser adjudicada el passat mes d’abril per la corporació, amb càrrec al pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), per un import de vora 100.000 euros. L’entrega es produirà al mes d’agost, perquè puguen estar disponibles abans que acabe l’estiu, i una vegada instal·lats formaran una xarxa comarcal d’espais saludables accessibles i propers.

A més a la major part dels municipis, la dotació inclou equips per a practicar diferents jocs de taula com ara els escacs, les dames o el parxís, amb l’objecte d’estimular la ment i fomentar la socialització a les zones públiques. També es comptarà amb taules de ping pong.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha destacat que “amb esta aportació la Mancomunitat vol que l’esport siga cada vegada més accessible per a tota la ciutadania, promourem l’exercici mental i físic com a estil de vida a L’Horta Sud”. El president assegura que “gràcies a estos equipaments, tots els nostres habitants tindran prop dels seus llocs de residència més espais als quals realitzar activitat física, que s’afegiran als de titularitat municipal”.

El màxim responsable ha recordat que “esta aportació s’afegeix a altres com els equips de cardioprotecció ja instal·lats a la majoria de municipis i que demostren que la salut i el benestar dels nostres ciutadans és prioritat màxima per als ajuntaments que integren la Mancomunitat. Així, garantim des de la prevenció mitjançant l’exercici físic fins a protecció i recuperació en cas d’incident”.