Actualitat
24 d’abril de 2014

La Mancomunitat assessora als emprenedors de la comarca en l'elaboració del seu pla d'empresa

A través del taller ?El meu pla d'empresa en una imatge? impartit ahir en la seu de la Mancomunitat ubicada en Torrent


Assessorar i orientar els veïns emprenedors que han decidit donar el pas per a iniciar la seua aventura empresarial és un dels objectius del taller que va impartir ahir la Mancomunitat davall el títol "El meu pla d'empresa en una imatge".


Els assistents van aprendre que una vegada presa la decisió de muntar un negoci, el següent pas és l'elaboració d'un pla d'empresa, un document en què es detallen tots els aspectes relatius al negoci o projecte d'empresa que volem desenrotllar i que inclou els objectius que perseguim i l'estratègia que s'ha de seguir per a aconseguir l'èxit.


Fugir dels documents confusos i apostar per un pla d'empresa més concís i atractiu són alguns dels aspectes que es van tractar en la jornada d'ahir.


En este sentit, es va parlar de l'anàlisi DAFO com la principal ferramenta per a realitzar un pla d'empresa ja que ajudarà a establir els objectius principals de la nostra idea, conéixer el nostre entorn així com les necessitats que hem de cobrir per a enfocar bé la nostra estratègia.


El terme DAFO està compost per les inicials de les paraules Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats, que ens ajudaran a reflexionar sobre la posició del futur negoci en el mercat, mostrant les debilitats, fortaleses, amenaces i oportunitats del nostre projecte.


Durant la sessió també es va parlar del model Canvas, un model que proposa una metodologia senzilla perquè nostre negoci tinga èxit. No resulta senzill traslladar el projecte que tenim en el cap al paper, per eixe motiu, es planteja esta estratègia per a agregar valor a les idees de negoci.


El pròxim 30 d'abril a les 10h la Mancomunitat acollirà una nova sessió informativa per als desocupats de la comarca. En este cas, s'impartirà en la seu de la Mancomunitat (c/ Cervantes, 19) el taller "Sitúate en el Mercat Laboral". Inscriu-te ací