Actualitat
3 d’octubre de 2018

La Mancomunitat aporta a la Conselleria tres alternatives viables per al col'legi La Unión

El PP va anunciar que votaria en contra i, per tant, va bloquejar la votació que asseguraria la continuïtat del servici i funcionament del centre

 

L'inesperat canvi de vot del grup popular va impedir, en l'últim plenari de la Mancomunitat de l'Horta Sud, l'alçament de l'objecció que avançaria els fons necessaris per al funcionament del centre d'educació especial ?La Unión?, de Torrent, la competència de la qual pertany a la Conselleria d'Educació.

Immediatament, i davant la nova situació, la Mancomunitat va tornar a sol·licitar una reunió urgent amb la Conselleria, per a intentar de nou donar eixida a la complicada situació administrativa en la qual es troba el centre des de fa anys.

Es tracta d'un problema heretat d'una etapa anterior en la qual governava el Partit Popular, en solitari i en ambdues institucions, i que per la seua falta de compromís va deixar sense respatler jurídic a tres centres en la comarca. Amb l'actual equip de govern s'ha desbloquejat la situació de dos d'ells, quedant ?La Unió? a l'espera de resposta per part de la Conselleria d'Educació davant les reiterades sol·licituds de reunions i les possibles solucions aportades per a resoldre el problema.

Des de la Mancomunitat no s'entén el canvi de posició sobtat del grup popular, que fins a fa amb poc més de dues setmanes votava a favor, i de forma reiterada, en el mateix punt. Prèviament s'havia acordat que els alçaments d'objecció s'aprovarien per unanimitat i solidàriament per a garantir els fons al centre educatiu mentre arriba la solució definitiva, donada la sensibilitat del tema.

Així les coses, i reiterada la petició de reunió urgent amb Conselleria, cal recordar que aquesta és la primera corporació de la institució intermunicipal que aporta solucions juridicament viables per a desbloquejar realment la situació de manera positiva i definitiva, pel bé dels alumnes del centre ?La Unión?.