Actualitat
11 de març de 2015

La Mancomunitat analitza les ferramentes de gestió per a la implantació de la prevenció de riscos laborals en l'Administració Local

Es tracta del segon curs inclòs en el pla formatiu per a empleats dels ajuntaments de l´Horta Sud organitzat per la Mancomunitat

Prop de 50 responsables i tècnics municipals de l´Horta Sud i de fora de la nostra comarca han participat, este matí, en el curs de gestió per a la implantació de la prevenció de riscos laborals en l'Administració Local.

Organitzat per la Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud, en el marc del programa de formació per a empleats públics, l'objectiu del taller és fomentar la implantació de la normativa sobre esta àrea en els ajuntaments de l´Horta Sud, integrant aquelles ferramentes i procediments que ajuden a desenrotllar la prevenció de riscos en l'Administració Local.

Impartit per Ignacio Rosat, director de recursos humans en l'Ajuntament de Quart de Poblet i coordinador de prevenció de riscos laborals i seguretat, el curs pretén sensibilitzar sobre la necessitat de complir la normativa en una matèria tan essencial que afecta les condicions físiques i psicosocials dels empleats, així com la prevenció de sancions de la Inspecció de Treball i l'Invassat (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball) , de caràcter personal i penal.

Així mateix busca aplicar, de forma immediata en la pràctica quotidiana professional, els coneixements adquirits relatius a les matèries que componen el programa.

Durant la seua intervenció, Rosat ha insistit en el fet que "la prevenció és una obligació de mitjans, no de resultados" i ha emfatitzat en que "la activitat preventiva no documentada té com resultat una activitat preventiva no realizada", fent referència a la importància de dur a terme tota la gestió documental en relació a esta matèria.

La presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, ha destacat que "amb este tipus d'iniciatives volem que els nostres tècnics reben la formació necessària per a poder desenrotllar el seu treball de la millor manera possible, sempre en benefici dels nostres veïns".

La duració del curs, homologat per l'IVAP (Institut Valencià d'Administració Pública) és de 15 hores i està estructurat en quatre mòduls: El desenrotllament del pla de prevenció: errors més freqüents; la confecció de l'organigrama preventiu en els ajuntaments: problemàtica d'implantació; les mesures d'emergències i plans d'autoprotecció en edificis municipals i les ferramentes de gestió en PRL: protocols, calendaris i inventaris.

La següent sessió tindrà lloc el 25 de març de 9:30 a 14:30 hores en la Sala d'Actes de la Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud.