Actualitat
18 de juny de 2014

La Mancomunitat analitza els resultats de les accions que está desenvolupant en el marc de l'Estratègia Comarcal de Desenvolupament Sostenible

Va reunir ahir en la seua seu de Torrent a agents de desenvolupament local, tècnics de les AFIC i de les àrees de Turisme, Agricultura, Educació i Joventut dels municipis de la comarca.


Entre les principals accions que es desenvoluparàn en 2015 destaca una nova edició de la Fira Comarcal per l'Ocupació que es realitzarà en el mes de març.


La Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud ha fet balanç dels resultats de les diferents accions que està duent a terme en el marc de l'Estratègia Comarcal de Desenvolupament Sostenible, que va posar en marxa el passat mes de febrer.


A través de la reunió de treball que va organitzar ahir en la seua seu de Torrent, i en la que van participar agents de desenvolupament local, tècnics de les AFIC i de les àrees de Turisme, Agricultura, Educació i Joventut dels pobles de la comarca, la Mancomunitat va analitzar les 6 línies d'actuació en què està treballant dins de l'estratègia comarcal, línies que arrepleguen el Suport a la iniciativa emprenedora, Pla de dinamització i promoció del comerç i les empreses locals, Pla de formació i millora de l'ocupabilitat, Desenvolupament turístic, Dinamització de l'agricultura local i Fertilització d'un nou model de desenvolupament.


En el cas de l'empreniment, una de les línies més fortes dins d'esta Estratègia Comarcal de Desenrotllament Sostenible, destaca el servici d'assessorament itinerant que s'està realitzant pels diferents municipis de l´Horta Sud i que, des de febrer, ha atés a 49 persones en la seua aventura emprenedora. Durant este període també s'han realitzat diferents tallers enfocats a promoure l'esperit emprenedor, jornades que continuaran fins final d'any i que estan tenint un gran èxit de participació.


Les accions realitzades entorn de la dinamització del comerç i a la formació i millora de l'ocupabilitat també s'han centrat en xarrades i tallers específics. Així mateix, es van a impartir altres cursos, un per a millorar les ferramentes a l'abast dels tècnics municipals, i un altre online de gestió de la Pime sostenible "GPS" per a emprenedors, previstos del 25 de setembre al 25 de novembre.


Pel que fa a les línies de Turisme i Agricultura, la Mancomunitat ha començat a treballar en el diagnòstic dels recursos amb què compta la nostra comarca, ressaltant la importància d'integrar tots ells per a traure el màxim benefici dels servicis turístics que tenen tots els pobles de l'Horta Sud. En este sentit, també s'està treballant en el disseny de programes turístics, de gestió i exercici d'activitats formatives, així com la creació d'una plataforma web que continga tota la informació turística de la comarca.


En el cas de la dinamització de l'agricultura local, s'han posat en marxa accions de suport a la distribució d'este tipus de productes, s'han impulsat grups de treball en la comarca i s'està treballant en el desenvolupament d'un sistema d'informació geogràfica (SIG) actualitzable del sòl agrícola disponible en l'Horta Sud. També destaca l'organització de la Fira d'Agricultura Ecològica que es realitza el primer dissabte de cada mes.


Finalment, es van analitzar les accions realitzades entorn de la línia de fertilització d'un nou model de desenvolupament. Este punt està dirigit a educar, des de xicotets, en capacitats emprenedores a través del desenvolupament d'habilitats que els permeten conéixer tot allò que s'ha relacionat amb el món de l'emprenedurisme. Els 110 alumnes de 4t de l'ESO que han participat en este programa han aprés a constituir la seua pròpia cooperativa. Durant el curs escolar han viscut en el paper d'empresaris, elaborant els seus propis productes i venent-los en la I Fira de Emprenedors Sostenibles que es va celebrar el passat 1 de juny. Després de l'estiu es ficaran en marxa els talles "juga, motiva i emprén".


Després de la sessió, es van constituir els grups de treball que participaran en les 6 línies d'actuació de l'Estratègia Comarcal de Desenrotllament Sostenible d'ací a 2015, anunciant entre les principals accions de l'any que ve una nova edició de la Fira Comarcal per l'Ocupació que es realitzarà en el mes de març.


La presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, ha valorat molt positivament estos resultats i ha manifestar "la ostra voluntad de continuar reforçant des de la Mancomunitat estes línies d'actuació que estan oferint als Ajuntaments noves accions que ajuden a millorar l'ocupabilitat en cada municipi, i servisquen també per a continuar impulsant el desenvolipament econòmic, turístic i social de la nostra comarca".


[images cols="three" lightbox="true"]
[image link="/wp-content/uploads/2014/06/IMG-20140617-WA000.jpg" image="/wp-content/uploads/2014/06/IMG-20140617-WA000.jpg"]
[image link="/wp-content/uploads/2014/06/reunion-estrategia-comarcal-2.jpg" image="/wp-content/uploads/2014/06/reunion-estrategia-comarcal-2.jpg"]
[/images]