Actualitat
30 de setembre de 2015

La Mancomunitat analitza els canvis en la normativa en matèria d'autoocupació que beneficien l'autònom i que es posaran en marxa a partir del 10 d'octubre

Prop de cinquanta persones assistixen a la jornada formativa per a conéixer les modificacions de la llei on destaca la tarifa plana de 50 euros per als sis primers mesos, així com la possibilitat de cobrar la prestació per desocupació i ser autònom al mateix temps independentment de l'edat


La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha organitzat este matí una jornada informativa sobre els canvis que ocasionarà la nova Llei 31/2015, de 9 de setembre, que beneficiarà les persones que decidisquen ara treballar per compte propi.


En concret, l'Agent de Desenrotllament Comarcal, Andrés Martínez, ha explicat als prop de cinquanta assistents els avantatges de l'esperada llei, que entrarà en vigor el 10 d'octubre i que afecta i modifica huit lleis diferents, amb importants mesures de foment i promoció del treball autònom.


Dins de les modificacions més importants de la llei, destaca la revisió de la tarifa plana per contingències comuns, que es fixa en 50 euros exactes i sense canvis per als sis primers mesos d'activitat, així com poder compatibilitzar la prestació per desocupació en estar donat d'alta d'autònom durant els primers nou mesos, independentment de l'edat. Sens dubte, ambdós opcions són un perfecte punt de partida per a aquelles persones que decidisquen emprendre, a partir del 10 d'octubre, amb avantatges per a aquells desocupats que decidixen ara intentar muntar el seu propi negoci a un cost i risc assumible.


Així mateix, tal com ha indicat el tècnic en ocupació de la Mancomunitat, la nova Llei també beneficiarà tots els ciutadans que sol·liciten el pagament únic, sense restricció d'edat com passava anteriorment, rebent ara el 100% de capitalització de la prestació per desocupació, sent a més este pagament únic compatible amb qualsevol subvenció destinada al foment de l'autoocupació.


Esta jornada forma part de les accions formatives que des de la Mancomunitat es duen a terme per a fomentar l'ocupació, sent l'empreniment una possible eixida professional.


Tots els interessats a conéixer els avantatges de la nova llei per als autònoms tenen a la seua disposició el Punt d'Atenció a Emprenedors de la Mancomunitat des d'on se'ls assessorarà segons el seu cas concret, se'ls ajudarà a tramitar la documentació d'una forma ràpida i se'ls guiarà en el seu nou camí professional. Més informació i cita prèvia: 96 157 20 11