Actualitat
9 de gener de 2015

La Mancomunitat aconseguix formar i assessorar a prop de 1.800 veïns i comerços a través de l'Estratègia Comarcal per al Desenrotllament Sostenible

Durant el 2014 la Mancomunitat ha desenrotllat accions concretes per al foment de l'emprendimiento, la millora de l'ocupabilitat i la promoció sostenible del sector turístic i agrícola


La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha fet balanç dels resultats derivats de l'Estratègia Comarcal per al Desenrotllament Sostenible, executat durant 2014 i a través del qual 1.800 veïns i comerços de la comarca han rebut formació i assessorament per a la millora de la seua ocupabilitat i de la seua competitivitat. L'Estratègia Comarcal per al Desenrotllament Sostenible ha sigut una clara aposta per impulsar l'economia comarcal des de la base: reduir la desocupació cap a un treball de qualitat, i en el que s'integre la formació contínua del treballador, així com generar nous models d'empresa basats en la sostenibilitat, la competitivitat i la innovació.


L'acompanyament a l'emprenedor amb punts d'atenció locals, la tutorización d'empreses a través de tallers específics, la sensibilització per a la compra en el comerç local i verd a través de les fires d'agricultura, la formació i actualització professional per mitjà de cursos tècnics, o les accions educatives per als més menuts són alguns exemples d'accions concretes que s'han desenrotllat, amb l'objectiu de complir amb el full de ruta marcada: la consolidació de les empreses locals de l'Horta Sud, la creació d'ocupació per mitjà de la formació de professionals i l'impuls de l'activitat turística i agrícola local per a la creació d'un nou model de desenrotllament econòmic que genera riquesa per a la comarca.


La Mancomunitat aposta una vegada més per invertir en els nostres veïns, la base del creixement econòmic. La formació és bàsica per a dinamitzar l'economia d'una forma competitiva, en paral·lel amb el suport i seguiment de les noves empreses locals, el potencial del qual és fonamental per a millorar en última instància la qualitat de vida dels veïns", ha puntualitzat la Presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Soledad Ramón. L'Estratègia se suma als Plans Integrals d'Ocupació (PIE) , cofinançats pel Fons Social Europeu, que han permés que la Mancomunitat haja propiciat la contractació de 150 veïns de la comarca.


D'altra banda, cal destacar el cicle de conferències itinerants per tots els pobles de l'Horta Sud, amb les que la Mancomunitat amplia els recursos per a la formació dels veïns. La primera xarrada de l'exercici serà "Cómo utilizar Facebook si buscas trabajo", que tindrà lloc dijous que ve 15 de gener a les 9:30, a Aldaia. D'esta manera, la Mancomunitat aconseguix contribuir de forma important en la promoció econòmica de la comarca a partir de mesures concretes de millora de l'ocupabilitat, el foment de l'emprendimiento i la dinamització dels sectors del turisme i l'agricultura cap a models sostenibles.


El nostre compromís i la nostra obligació és continuar treballant per a diversificar l'economia comarcal i millorar en competitivitat, i per a això són fonamentals accions que integren un valor afegit en els nostres treballadors i empresas", ha manifestat Ramón.