Actualitat
3 de juny de 2022

La Junta de Govern de la Mancomunitat aprova per unanimitat treballar juntament amb els municipis per a millorar la mobilitat en el transport públic de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballarà conjuntament amb els municipis de la comarca per a canalitzar les seues reivindicacions locals en matèria de mobilitat. Així es va acordar per unanimitat dimecres passat en l'última reunió de la Junta de Govern de l'entitat supramunicipal en la qual estan representats tots els partits polítics.

La intenció és crear un interlocutor amb les institucions competents com Diputació de València, Generalitat, Autoritat del Transport Metropolità de València o Adif per a abordar conjuntament les solucions a les necessitats de mobilitat de la comarca tant entre els mateixos municipis com les connexions amb la ciutat de València.

En aquest sentit es treballarà des de la comissió d'Infraestructures de l'entitat per a poder mantindre reunions amb Adif, l'Autoritat del Transport Metropolità de València i amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a traslladar aquestes necessitats.

El retard en la licitació de les línies de Metrovalencia, el canvi de les marquesines o l'afectació del nou pla de rodalia de Renfe són algunes de les qüestions que es van plantejar en la reunió per a abordar-les de manera imminent.

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, l'objectiu ha de ser "crear espais de treball compartits entre totes les administracions per a generar sinergies, compartir estratègies i donar una resposta més efectiva a les necessitats de mobilitat de la ciutadania de la comarca".

El president de l'entitat comarcal ha remarcat, a més, que l'Horta Sud ha reclamat històricament "connexió a través de transport públic entre els municipis i que, a pesar que s'ha millorat prou en els últims anys, continua sent molt complicada la mobilitat de persones a la comarca".