Actualitat
31 de maig de 2023

La IV Trobada de pilota valenciana de l'Horta Sud reunirà 200 xiquets i xiquetes de la comarca el pròxim dissabte a Manises

La Federació de Pilota Valenciana, la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Ajuntament de Manises han presentat aquest matí la quarta edició de la Trobada d'Escoles de Pilota Valenciana de l'Horta Sud, que tindrà lloc el dissabte 3 de juny a partir de les 9 del matí en la localitat de Manises i que reunirà 200 xiquets i xiquetes d'escoles de pilota, centres educatius i clubs de la comarca.

La presentació, que ha tingut lloc en la seu de la Mancomunitat de l'Horta Sud, ha comptat amb la presència de José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat, el director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana, Santi Navarro, el director de l'Oficina de Caixa Popular de Torrent, Sergio Monleón i del regidor d'esports de l'Ajuntament de Manises, Guillem Martínez.

Per a José Cabanes, "des de la Mancomunitat de l'Horta Sud defenem les nostres tradicions i la nostra identitat i estem en conjunt amb la Federació en l'organització de la Trobada, que se celebra enguany a Manises per seguir donant a conéixer aquest esport a qui encara no el conega".

Segons Guillermo Martínez, "la bretxa de gènere sempre ha sigut un problema al món de l'esport i des de les escoles i els clubs tenim com a objectiu aplegar més xiquetes, pel que les trobades són un vehicle necessari per a aconseguir-ho".

En paraules de Sergio Monleón, "la missió de Caixa Popular és ser l'entitat amb major implicació. En aquest sentit, ens apropem a la nostra missió patrocinant i donant suport a la pilota. Volem continuar i estar al costat de la Federació, dels clubs de base i tot el que haja de veure amb la participació femenina, que és una part de la nostra identitat com a organització".

Aquesta serà la quarta edició de la Trobada Mancomunitat de l’Horta Sud, després de les celebrades a Alcàsser — els dos primers anys— i Aldaia — l’any passat. S’han inscrit al voltant de 200 jugadors i jugadores, de totes les edats i nivells de joc, de 25 centres educatius, escoles municipals de pilota, clubs de pilota i comissions falleres dels municipis d’Aldaia, Beniparrell, Manises, Picanya i Torrent, a més d'altres com Albuixec, Bétera, Bicorb, Bonrepòs i Mirambell, Godelleta, Massamagrell, Montcada, Riba-roja, Tavernes Blanques o València.