Actualitat
28 de novembre de 2022

La III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista de l’Horta Sud congrega a més de 300 persones

Més de 300 persones participaren ahir en la III Marxa Agermanades contra la Violència Masclista organitzada per la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud juntament amb nou municipis de l’Horta Sud. Albal, Alfafar, Beniparrell, Benetússer, Catarroja, Llocnou de la Corona, Massanassa, Paiporta i Sedaví formaren part de l’esdeveniment en commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

La marxa va tindre tres punts de partida i va confluir a la Plaça Poeta Miguel Hernández d’Alfafar, on les persones participants van ser rebudes per la batucada Aiyé Axe. Després de l’arribada de tots els municipis, va pujar a l’escenari una representant de cada localitat per a llegir el manifest institucional contra la violència de gènere.

A continuació, s’encetà la representació visual en la qual llegiren els noms de totes les víctimes que han perdut la vida en 2022 a mans de les seues parelles o ex parelles mentre dones anaven alçant-se i deixant cadires buides, fins que totes hi quedaren desertes. A més, després del nom de cada una de les víctimes es llegia una frase significativa que penjava d’un arbre, el qual les arreplegava totes.

L’esdeveniment va finalitzar amb l’actuació del grup Pool Jazz i amb el sorteig, entre totes les persones assistents, d’un quadre que va ser pintat en directe durant l’acte. «Recordar cada any a les dones assassinades és molt dolorós. Des de les institucions no pararem fins erradicar la violència masclista», va reconéixer la presidenta de la Comissió d’Igualtat de la Mancomunitat, Maribel Albalat.

En la marxa participaren les alcaldesses i els alcaldes de Paiporta, Maribel Albalat; de Benetússer, Eva Sanz; d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara; de Llocnou de la

Corona, Paqui Llopis; la vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent i l’alcalde de Sedaví i president de la Mancomunitat, Jose F. Cabanes.

Taula redona sobre el sistema VioGén

Com a punt final de la campanya del 25N de la Mancomunitat de l’Horta Sud, el proper dimecres 30 de novembre a les 17:00 h, en la seu de la Mancomunitat (C/Cervantes, 19, Torrent), se celebrarà la taula redona: “15 anys de VioGén a la Comarca de l’Horta Sud”.

En la jornada participarà personal expert en el sistema VioGen de les comandàncies de la Guàrdia Civil i Policia Nacional de la comarca i del Jutjat de Violència sobre la Dona de Torrent. L’objectiu és analitzar la implantació d’este sistema de protecció de les víctimes a l’Horta Sud i poder solucionar dubtes sobre la seua aplicació.