Actualitat
16 de març de 2024

La Falla Joventut de Benetússer guanya el I Concurs de Comissions Falleres Més Sostenibles de l'Horta Sud

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha fet lliurament en el dia de hui dels tres premis a les comissions falleres més sostenibles de la comarca. El president de la Mancomunitat i alcalde de Sedaví, José Francisco Cabanes, acompanyat dels tècnics mediambientals de l'ens supramunicipal, ha fet lliurament dels estendards.


El primer premi ha sigut per a la Falla Joventut de Benetússer que s'ha proclamat vencedora en un podi molt disputat ja que qualsevol de les tres falles premiades podria haver aconseguit el primer. A continuació, la Falla Sant Valeriano i Adjacents de Torrent ha sigut qui ha aconseguit el segon lloc. I, finalment, la Falla Verge de l’Olivar d'Alaquàs ha completat el podi amb el tercer lloc.


En el lliurament del primer premi ha sigut present també l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz. Mentre que a Alaquàs ha volgut acompanyar a la falla premiada la regidora de Falles, Sandra Conde, i la Fallera Major de la localitat, Andrea Pla.


Aquest concurs va nàixer de la decisió ferma de la Mancomunitat de promoure la consciència i sensibilitat ambiental i l'adopció de pràctiques més sostenibles en aquestes festes que són Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Des de l'ens comarcal s'ha volgut seguir amb el compromís amb la protecció del Medi Ambient i la situació d'Emergència Climàtica que implica l'adopció de mesures concretes per a ajudar a la mitigació del canvi climàtic i l'adaptació als seus impactes.


Amb aquest esdeveniment s'ha volgut contribuir a sensibilitzar a la comunitat fallera sobre la importància de reduir l'impacte ambiental, incentivant la incorporació de materials reciclats o reutilitzats, l'ús eficient de recursos, consum responsable i la reducció de residus.