Actualitat
10 de juny de 2022

La desocupació descendeix a la comarca de l'Horta Sud en 7.402 persones en l'últim any i se situa en nivells prepandèmia

La desocupació descendeix a la comarca de l'Horta Sud en 7.402 persones en l'últim any situant la xifra de l'atur en nivells anteriors a la pandèmia. Per la seua part, segons marquen les dades ofertes pel portal oficial ARGOS i recopilats per la Mancomunitat de l'Horta Sud, la xifra d'afiliats a la Seguretat Social se situa en 166.862, 8.932 més que en 2019.

Al maig de 2021, 43.906 persones estaven inscrites a la comarca com a demandants d'ocupació. Un any després, esta xifra descendeix fins a les 36.504 persones. Una important baixada que suposa en termes percentuals un descens de prop del 17% en este període.

La xifra d'afiliats a la Seguretat Social a l'Horta Sud també ha mostrat un bon comportament ja que, fins a març de 2022, la xifra s'ha incrementat en unes 7.000 persones respecte a 2021 i fins a gairebé 9.000 si la comparem amb la xifra d'abans de la irrupció de la pandèmia. La dada suposa, a més, que la comarca de l'Horta Sud aporta el 16% del total de les afiliacions a la Seguretat Social de la província de València i el 8% de la Comunitat Valenciana.

Amb tot, la taxa d'atur registrat a la comarca es redueix en 2,45 punts en l'últim any, passant d'una taxa del 13.87% al maig de 2021 al 11,42% al maig de 2022. A més, en l'últim mes es van signar 11.701 contractes a l'Horta Sud, la majoria, gairebé dos de cada tres, en el sector serveis.

Per a la presidenta de la comissió mixta que dirigeix el Pacte Territorial per l'Ocupació de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Lorena Silvent, la dada és sens dubte "molt positiva i confirma la recuperació de l'economia de la comarca". "Les dades són una gran notícia i ens reafirmen en les accions de foment de l'ocupació que estem duent a terme a l'Horta Sud", ha assenyalat.

Per la seua part, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Francisco Cabanes ha destacat la importància en els bons resultats de "les polítiques d'ocupació dutes a terme al llarg d'aquests anys tenint per mitjà una llarga pandèmia". A més, ha afegit, com a aspectes que han afectat la millora de l'ocupació a la comarca, "la pujada del SMI, l'augment de contractes indefinits que aporta estabilitat laboral a les persones i els tallers d'ocupació portats endavant amb Labora i els ajuntaments".