Actualitat
17 de febrer de 2022

La corresponsabilitat centra la campanya de la Mancomunitat amb motiu del 8 de març

La Mancomunitat de l'Horta Sud, a través de la seua unitat d'Igualtat, ha posat a la disposició dels ajuntaments de la comarca una campanya amb motiu de la celebració del 8 de Març, dia internacional de la Dona, centrada en la corresponsabilitat, a fi de promoure un repartiment equitatiu de les tasques de la casa. La iniciativa consta d'una proposta interactiva coeducativa dirigida a l'alumnat d'Infantil i Primària, una formació per a la ciutadania i cartelleria amb el lema “Si compartim, guanyem”.

L'objectiu de la campanya és el de realçar la importància de les cures i del repartiment equitatiu de les tasques de la casa, afermant el compromís que hem de tindre les persones en les llars, independentment de quin siga el model de convivència que tinguem, apostant de nou per la igualtat entre homes i dones.

La proposta interactiva per a l'alumnat d'Infantil i Primària està formada per material com a fitxes per a acolorir, sopes de lletres així com un còmic en el qual es planteja una situació real en una casa amb diferents tasques domèstiques pendents de realitzar i que l'alumnat ha de resoldre. A més, s'ha posat a la disposició dels centres escolars un xicotet joc interactiu perquè xiquets i xiquetes comprenguen què és la igualtat de gènere, identifiquen i analitzen els estereotips de gènere i aprenguen el significat de la corresponsabilitat.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz la corresponsabilitat és un tema “molt important” dins del treball en favor de la igualtat entre homes i dones. “Hem cregut convenient, per la seua transcendència en la construcció d'una societat més igualitària, treballar amb la gent més jove aquests conceptes per a aconseguir llars més igualitàries en el futur”, ha explicat.