Actualitat
28 d’octubre de 2021

La comissió de Desenvolupament Local de l'Acord Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat es fixa com a objectiu ajudar a incrementar la contractació a la comarca un 4%

La comissió de Desenvolupament Local de l'Acord Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat de l'Horta Sud s'ha reunit per primera vegada aquest matí per a marcar l'objectiu d'ajudar a incrementar la contractació a la comarca un 4% en l'any vinent. A la reunió han assistit representants de la comissió mixta que dirigeix l'estratègia de l'Acord així com regidors i regidores dels ajuntaments de la comarca.

En la sessió s'han establit les línies d'actuació sobre l'ocupació a la comarca amb l'objectiu d'incrementar en 637 les contractacions al setembre de 2022 respecte a la xifra de nous contractes registrada en el mateix mes d'enguany. Amb aquests números s'espera reduir en quasi un 7% la desocupació a l'Horta Sud fent baixar la xifra de 43.143 persones a 40.215.

Per a aconseguir-ho, l'Acord proposarà al teixit empresarial un conjunt d'iniciatives en indústria, energia i urbanisme. En concret es pretén convertir els 40 polígons industrials de l'Horta Sud en “fàbriques d'ocupació” amb activitat diària i no en espais per a l'emmagatzematge de delegacions comercials.

En segon lloc, dissenyar un porfolio avantatjós per a la instal·lació de noves empreses industrials a la comarca. Generar energia on es necessita i estalviar recursos energètics externs. I finalment reformar ciutats per a fer-les més sostenibles i més eficients amb l'objectiu d'aconseguir que les persones puguen viure, formar-se i treballar a menys de 15 minuts de casa.

A més, des de l'Acord es vol ajudar a les empreses per a puguen desenvolupar una política de recursos humans, que li permeta anticipar-se a les necessitats de mà d'obra en el temps per càrrega de treball, campanyes, vacances, etc. Per a això, s'usarà una plantilla que comprova 17 punts clau de l'empresa.

La digitalització es fa necessària en molts dels processos de l'empresa per això, des de l'Acord, s'ofereix també el servei a empreses de la comarca perquè, d'una manera senzilla, comproven en què els beneficiarà, com implantar-ho en la seua empresa i on sol·licitar una subvenció l'any 2022.