Actualitat
29 de novembre de 2018

La comarca de l'Horta Sud reivindica la seua identitat pròpia

La campanya #SomHortaSud destaca el patrimoni artístic i cultural dels 20 municipis que conformen la comarca per potenciar la unitat comarcal

 

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i la Fundació Horta Sud han presentat hui una campanya conjunta per reivindicar el patrimoni artístic i cultural dels 20 municipis que conformen la comarca. Amb el lema #SomHortaSud una exposició de 23 làmines reuneix una bona mostra del nostre patrimoni en unes il·lustracions d'alguns dels edificis i dels espais més emblemàtics de la comarca.

Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, ha incidit en la necessitat de treballar de forma coordinada, cohesionar el territori i tindre en compte a les persones i l'aportació del moviment associatiu. La comarca de l'Horta Sud ?té un extraordinari  potencial en patrimoni cultural, natural, social i empresarial entre altres i, per tant, un potencial de desenvolupament en temes turístics, culturals, o econòmics que ens podrien posicionar com una de les regions més importants del mediterrani per la seua posició geoestratègica?.

Per la seua banda, la il·lustradora Vir Palmera ha reconegut que aquest projecte li ha permès conèixer pobles de la comarca que fins ara desconeixia. ?Ha sigut un treball molt gratificant, em quede amb les converses que he tingut amb la gent dels pobles mentre fotografiava els edificis. Em sent molt afortunada per haver pogut donar-li identitat i color a cadascun dels 20 municipis de la comarca de l'Horta Sud'.

Imma López, presidenta de la Fundació Horta Sud, ha demanat als 20 municipis de la comarca que avancen en una mateixa direcció. ?Sols despertarem interés de vindre a la comarca si anem junts, sols podrem demanar recursos i inversions a les administracions superiors o al fons europeus si anem junts', ha assenyalat.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, ha aprofitat per reivindicar ?que quede molt clar que som Horta Sud, estem farts que no es reconega el que som. Tenim un gran projecte estratègic per a la comarca, creiem en aquesta comarca i les invencions futuristes que volen dividir-nos no van amb nosaltres".

Bielsa, ha posat en relleu el molt que ha avançat la comarca en els últims 40 anys. "Hem de seguir treballant per a aconseguir una comarca forta, dinàmica, amb capacitat de creixement i que se senta orgullosa del seu sentiment de pertinença?.

El primer espai que acollirà l'exposició #SomHortaSud coincidirà amb la presentació del Pla Estratègic de l'Horta Sud, la propera setmana.