Actualitat
6 de setembre de 2023

L’Orquestra Horta Sud llança una nova convocatòria per a formar part de la formació musical de la comarca

L’Orquestra de l’Horta Sud (OHS) llança una nova convocatòria per a rebre més alumnat i permetre que s’incorporen persones que cursen nivells avançats d’estudis musicals. L’OHS, que té el major suport en la Mancomunitat Intermunicipals de l’Horta sud, oferix places en els instruments de clarinet, contrabaix, fagot, flauta, oboé, percussió, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí i violoncel.

La convocatòria es dirigix a l’estudiantat que haja superat almenys el tercer curs d’ensenyances professionals, o que tinguen un nivell semblant. Les persones interessades hauran de gravar un vídeo interpretant (sense talls ni edició) dos moviments o fragments d’obres de diferents estils. La duració del vídeo no ha d’excedir els quatre minuts. La gravació, juntament amb la resta de la informació requerida, s’ha de presentar telemàticament abans del 22 de setembre en el formulari següent: https://forms.gle/P6Wq6DKjBhLbi8gH8

Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb els resultats, en els dies posteriors. Per a qualsevol consulta, es podrà contactar amb l’organització en el correu electrònic de l’OHS: orquestrahortasud@gmail.com.

L’Orquestra de l’Horta Sud afronta el tercer curs amb nous projectes i reptes. La formació musical, que va tindre un primer any de creació en 2021 i un segon exercici de presentació pública en 2022-2023, inicia en setembre la que serà la seua primera temporada oficial amb una nova convocatòria perquè s’hi puga incorporar l’alumnat en els diversos instruments.

Al capdavant de l’equip tècnic de l’OHS estan el catedràtic del Real Conservatorio de Madrid, Juan Luis Martínez, juntament amb els docents Enric Parreño, com a coordinador, i Óscar Abad, com a coordinador acadèmic. Així mateix, més d’una dotzena de professionals completen el professorat. De forma paral·lela, en estos quasi tres anys d’existència l’equip directiu ha gestionat diverses aliances amb conservatoris i societats musicals de l'àrea metropolitana de València.

Pel que fa al calendari per a este trimestre, la primera jornada formativa se celebrarà el 30 de setembre en horari matinal. En la jornada es realitzarà la presentació de la temporada, així com assajos parcials i conjunts amb el repertori elegit per la direcció.

“La Mancomunitat de l’Horta Sud dona suport a este tipus de projectes que engrandixen la cultura de la música i donen la importància que mereixen els estudiants de música”, ha afirmat el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes. “Us animem, des de la nostra entitat supramunicipal, a acudir als concerts i a les activitats que impulsa l’Orquestra Horta Sud”, ha afegit Cabanes.