Actualitat

L’Horta Sud s’organitza contra l’assetjament sexual en el teball gràcies a la Mancomunitat

Ajuntaments i empreses s’apunten a una jornada per a previndre situacions de desigualtat en l’ámbit laboral per raó de sexe

La Mancomunitat de l’Horta Sud, i la seua recentment creada Unitat d'Igualtat, ha celebrat hui amb èxit de participació i implicació una jornada especial contra l'assetjament sexual en l'àmbit laboral i per motiu de sexe destinada a totes les organitzacions, públiques i privades, de la comarca.

Quasi 60 representants del sector associatiu de l'Horta Sud han assistit escoltat i participat activament en les ponències que han quedat inaugurades per la Directora General de l'Institut de les Dones i per la Igualtat de la Generalitat Valenciana, María Such, i per la vicepresidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz. Ambdues han destacat la importància de jornades com aquesta per a previndre i protegir de suposats casos d'assetjament en l'entorn laboral. 

“Tots i totes hem d'incorporar la Igualtat en el nostre dia a dia, com a principi de gestió, com a obligació i compromís -assegurava la vicepresidenta.- Dades com que el 65% de les víctimes no s'atreveix a denunciar fan més necessaris hui dia aquestes trobades”. 

Entre les ponències, s'ha parlat d'entorns laborals igualitaris i experiències pràctiques en protocols d'actuació amb destacades personalitats en la matèria procedents d'ajuntaments, agrupacions sindicals, empreses i membres de la Mancomunitat especialitzats i conscienciats per la igualtat. 

La Mancomunitat de l'Horta Sud manté així un dels principals objectius adquirits amb el Pla Estratègic Comarcal presentat el mes de gener, “Treballar en la lluita cap a la plena i real igualtat en el nostre entorn i per evitar possibles situacions d'assetjament”.

Així la Institució Intermunicipal ja presta assessorament als ajuntaments, empreses i entitats de la comarca a través de la seua nova Unitat d'Igualtat conformada per una agent i una promotora.