Actualitat
7 de març de 2019

L’Horta Sud es tiny de violeta per la igualtat

La Mancomunitat crea una xarxa de carrers, places i parcs amb nom de dona, i missatge igualitari, pel 8 de març

La comarca de l’Horta Sud, compromesa amb la igualtat i el dia de la dona treballadora, tiny de violeta carrers, places, parcs i punts amb nom de dona de cadascun dels municipis de que la conformen.

La Mancomunitat de l’Horta Sud es suma així a la reivindicació que se celebra cada 8 de març i col.labora amb la conscienciació per la igualtat ideant una campanya molt especial. D’esta manera, cada ajuntament ha triat el carrer, plaça o parc amb nom de dona del seu municipi a pintar, i la Mancomunitat ha proporcionat en torn a 350 litres de pintura i el material precisat. Així, tot el mobiliari urbà del carrer seleccionat en cada localitat lluirà des de hui en el color que identifica esta lluita per la dona treballadora. L’objectiu, segons explica el president de la institució, Carlos Fernández Bielsa, és “destacar i fomentar la igualtat i els carrers amb nom de dona. Hui encara són escasses les dones que tenen un carrer o espai públic però elles representen a totes aquelles que cada dia espenten la nostra societat cap avant. Són eixa meitat imprescindible sense les quals res funcionaria”.

Un logotip amb missatge, creat per a l’ocasió, identifica a mes els pobles conscienciats amb la igualtat de gènere. Així, sota el lema “Som iguals”, la comarca vol unir-se una vegada més “perquè cal fer un esforç especial i junts fer força cap a una societat més justa i igualitària”.

Punts Violeta

“Som Iguals” és una campanya que es suma als, ja en funcionament, punts violeta que la Mancomuntiat va proporcionar als municipis de la comarca per a propiciar punts segurs i de información i concienciació en festes i llocs de confluència, contra la violència masclista. També la institució intermunicipal va llançar les pulseres amb el lema #StopMasclisme i prompte disposarà d’una agent d’igualtat i una promotora pròpies per fomentar estes mesures i “avançar cap a una igualtat real”.