Actualitat
20 de juliol de 2023

L’Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat de l’Horta Sud gestiona subvencions de 5.000 euros per a xicotetes empreses de la comarca

L’Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha gestionat 15 subvencions de 5.000 euros cada una per a xicotetes empreses de la comarca en els sis primers mesos d’enguany. Un total de 15 empreses de l’Horta Sud s’han beneficiat de l’ajuda dirigida a projectes d’emprenedoria i microempreses que sumen un total de 75.000 euros subvencionats.

De les subvencions gestionades, dins del marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, la subvenció “nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat, emprenedoria i microempreses” en la comarca ha sigut tramitada a través de la Mancomunitat per un 60 % de dones i un 40 % d’homes. El domicili fiscal de les empreses beneficiàries es troba en els municipis de Xirivella, Alfafar, Benetússer, Alaquàs i Sedaví.

Pel que fa al tipus de projectes i activitats realitzats per part de les empreses beneficiàries, quatre de les 15 estan relacionades amb l’estètica i la perruqueria mentre que dos n’estan amb la informàtica. La resta d’empreses abracen tot tipus d’activitats des d’ultramarins fins bars i cafeteries.

“Estos 75.000 euros d’ajuda en el primer semestre de l’any per a xicotetes empreses de la comarca segur que ajuden a fer més viables els projectes empresarials que generen riquesa en la nostra comarca” ha declarat José Francisco Cabanes, president de la Mancomunitat de l’Horta Sud. El també alcalde de Sedaví ha afirmat que des de l’Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat se seguirà treballant per a “estar al costat de les xicotetes empreses de la comarca, de les persones autònomes i emprenedores, i estar

sempre a disposició de qualsevol dubte o ajuda que es puga prestar a la ciutadania de l’Horta Sud”.