Actualitat
11 d’abril de 2018

Festa de la pilota a l'Horta Sud

La I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud va atraure més de 130 persones de 17 localitats

Els carrers, el frontó i el trinquet d'Alcàsser van ser l'escenari escollit per a celebrar la ?I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud' patrocinada per la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i organitzada per la Federació de Pilota Valenciana. Set escenaris simultanis que van albergar les diferents partides entre les més de 130 persones, de totes les edats, que allí es van donar cita. A la trobada no van faltar els clubs i escoles de 12 municipis de l'Horta Sud (Torrent, Alcàsser, Picassent, Quart de Poblet, Picanya, Manises, Silla, Beniparrell, Alaquàs, Aldaia, Paiporta i Albal), destacant per l'elevat nombre de la pedrera l'escola de pilota de Torrent, acompanyats en tot moment per l'històric jugador torrentí, Natalio. Altres veterans de la comarca no van voler perdre's aquesta trobada i van recolzar amb la seua presència la iniciativa de la mancomunitat, com Nemesio de Manises, Zacaries de Quart de Poblet o els jugadors de Silla, Nacho i Jesús, aquest últim actual campió de la Lliga Bankia d'Escala i Corda.

També es van sumar a aquesta nova iniciativa representants d'alguns dels clubs del Camp de Túria (Nàquera, l'Eliana o Riba-roja) i de la Ribera Alta (Algemesí i Carlet).

?Estem molt agraïts per la resposta i la participació de tots els clubs i escoles de la comarca que s'han desplaçat avui fins a Alcàsser. Sense ells no haguera sigut possible celebrar aquesta gran festa. Des de la Mancomunitat treballem per promocionar la història, la cultura, l'esport i les tradicions de la nostra comarca i organitzar la I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud, reforça aquesta aposta per l'únic esport valencià declarat Bé d'Interès Cultural (BIC)? assenyalava el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa.

Durant tota la vesprada, les persones participants van gaudir de cinc modalitats del joc de pilota a mà (escala i corda, galotxa, raspall, frontó i llargues) en els carrers, frontó i trinquet d'Alcàsser. L'alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, va manifestar l'alegria i l'orgull que significava per al poble d'Alcàsser poder acollir aquesta trobada i va col·laborar amb l'organització, des del primer moment, perquè la cita fóra un èxit, com així ha ocorregut. Tots els participants van rebre una samarreta commemorativa de la jornada i els clubs i escoles, un trofeu i un xec regal per a la compra de material esportiu.