Actualitat
30 d’octubre de 2017

Fernández Bielsa membre del Comité d'Honor del Centenari del Castell d'Alaquàs

La Mancomunitat de l'Horta Sud dona suport al consistori d'Alaquàs en tots els actes previs i en el programa elaborat amb motiu de la commemoració del centenari de la declaració del Castell d'Alaquàs com a Monument Històric i Artístic Nacional. I com a mostra d'açò, el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, forma part del Comité d'Honor del centenari. Integren aquest comité, a més, el President del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy; el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez

Des del 21 d'abril de 2018 fins a febrer de 2019 l'Ajuntament d'Alaquàs, que presideix Elvira García Campos, té previst organitzar un conjunt d'accions per celebrar aquesta efemèride. García, que és a més la presidenta de la Comissió de Cultura de la Mancomunitat Horta Sud, vol fer partícep d'aquesta històrica celebració a tota l'Horta Sud. Una efemèride fonamental en la història del municipi.

El Castell d'Alaquàs és un monument que reflecteix els últims 500 anys de la història del municipi i està considerat com un dels principals edificis renaixentistes de l'arquitectura civil que encara es conserven a la Comunitat Valenciana.

Al mateix temps, el consistori d'Alaquàs ha creat una comissió assessora integrada per les principals entitats culturals i patrimonials de la localitat per treballar conjuntament en els actes de l'aniversari.