Actualitat
26 d’octubre de 2017

Fernández Bielsa anima a les persones responsables de participació municipal a que ?siguen els generadors del diàleg entre administració i ciutadania que active a la societat civil'

En el marc de la Jornada de Participació per a personal tècnic i responsables polítics de participació ciudadana, organitzada per la Xarxa Participa de la Fundació Horta Sud, el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, va animar a les persones participants: ?heu de ser els generadors d'aqueix diàleg administració/ciutadania que active a la societat civil. Que la implique en els assumptes públics i legitime a través dels processos interactius, les decisions polítiques en tots els àmbits'. I va afegir: ?Vosaltres i vosaltres sou els garants d'aqueixa comunicació bidireccional que permeta a la ciutadania conèixer de primera mà les decisions, propòsits i polítiques que realitzen les administracions públiques'. En aquesta inauguració, al costat de Bielsa, estava el president de la Fundació Horta Sud, Alfred Domínguez. 


 


Durant la jornada, amb el títol ?La participació ciutadana, una eina per a crear comunitat. De persones consumidores de serveis a ciutadania compromesa?, es van posar de manifest les experiències i processos participatius ja engegats per a crear comunitat, així com metodologies per a promoure una ciutadania més autònoma, amb major capacitat crítica i més organitzada. Una trobada per a posar en comú, valorizar i identificar els elements a tenir en compte en un procés de participació.


 


Bielsa va posar en valor el govern local, la seua proximitat i participació, com a valor de la democràcia i va afegir que l'Horta Sud ha sigut i és punta de llança de la participació i l'associacionisme Una comarca amb un nodrit teixit associatiu plagat de grups de persones inquietes i amb gran capacitat crítica i, per açò, més autònomes. Un bon exemple ho tenim en la *Xarxa Participa on onze municipis de la comarca treballen coordinadament per a enfortir les associacions de tot tipus.


 


Com a ponents convidats van intervenir Sergio Castel, expert en participació ciutadana del govern d'Aragó o Jordi Serrano, Rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. El acte va ser clausurat pel Conseller de Participació Ciutadana, Manuel Alcaraz, i l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján. També van ser presentades experiències i bones pràctiques dutes a terme en els municipis de l'Horta *Sud on la ciutadania s'ha convertit en la protagonista de la gestió municipal, com el projecte de Xarrades per barris de Catarroja, el Fòrum Jove per la igualtat a Aldaia o l'estudi sobre l'impacte de les associacions en els municipis de Quart de Poblet i Anima?t d'Alcoi.