Actualitat
11 de maig de 2015

Èxit de participació i assistència en la Fira d'Emprenedors Sostenibles de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud

 

Esta II Fira posa el punt i final a l'Escola d'Emprenedors Sostenibles que durant tot el curs ha convertit en empresaris als escolars de la comarca

Alumnes de Primària, Secundària i Cicles Formatius de la comarca han demostrat les seues capacitats empresarials durant la segona edició de la Fira d'Emprenedors Sostenibles, celebrada este diumenge 10 de maig en el Centre Ambiental El Vedat de Torrent. Una cita amb la creativitat i l'emprendurisme a la que no va voler faltar la Presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, Soledad Ramón. ?Favorecer l'emprendurisme és una de les nostres línies d'acció més destacades i, per este motiu, des de la Mancomunitat promovem activitats perquè els escolars reben formació empresarial i participen en simulacions de negocis amb què millorar la seua adaptació futura al competitiu mercat laboral i desenrotllar les seues aptituds emprenedores des d'edats tempranas', ha assegurat Soledad Ramón en la seua visita.

Al llarg de tota la jornada, els estudiants van exposar al gran públic assistent els productes que han anat elaborant en les cooperatives formades, al llarg del curs, amb l'ajuda i motivació dels docents de l'Escola d'Emprenedors Sostenibles. En total, s'han donat cita 19 negocis desenrotllats pels prop de 350 alumnes dels centres educatius d'Alcàsser, Bétera, Xirivella, Beniparrell, Catarroja i Torrent. Firmes que han cridat l'atenció dels compradors amb productes com a cendrers, carteres, motxilles, sabons casolans, polseres, batuts, magdalenes i gofres. El sector de la informàtica també ha estat present en esta trobada empresarial de la mà de l'IES Serra Perenxisa de Torrent que ha creat un joc infantil interactiu. A més, els emprenedors de l'IES La Marxadella han proposat servicis d'oci per als més menuts com un joc de ruleta, unflables i el sorteig de dos bicis que restades pels estudiants de mecánica.

A més, tal com s'establix en els estatuts de cada cooperativa, després de la venda dels seus productes i servicis, tots els negocis han destinat el 20% del benefici a l'obra social que ells mateixos han proposat. I és que, estes cooperatives han funcionat com a verdaderes empreses, amb la presa de decisions consensuades sobre els càrrecs, la imatge o la inversió inicial. ?Sense dubte, un gran esforç que els ha favorit a estos jóvens empresaris per a aprendre a treballar en equip, assumir responsabilitats, guanyar autonomia i desenrotllar la seua creativitat, obrint-se per a molts d'ells des d'este moment una opció més en el seu desenrotllament profesional', ha conclòs la Presidenta, Soledad Ramón.